Társoldalunk:

Räikkönen újra látogatást tett a Forma-1 világában

2022.09.14. 07:59

A hétvégi Olasz Nagydíjon a gyerekeivel együtt látták a paddockban. Korábbi versenymérnöke dolgozni is visszatér az F1-be.

Kimi Räikkönen úgy távozott a Forma-1-ből, hogy szinte mindenki arra számított, csak nagyon ritkán fog újra feltűnni a sportág rendezvényein. Eddig nem is kapták lencsevégre a nagydíjak során idén, de a hétvégi Olasz Nagydíjon megtört a jég: egy paddockban filmező szurkoló megörökítette, hogy a finn a két gyermekével elhagyja az egyik vendéglátó egységet (a videón a 33. másodperctől látható):

Räikkönen a visszavonulása óta főleg családjával tölti az időt, de csapatfőnöke egy motokrossz-istállónak, és augusztusban egy verseny erejéig belekóstolt a NASCAR-ba is. Monzai látogatását is jól leplezte, nem sokan vették észre.

Ha már szóba került a 2007-es világbajnok, a korábbi mérnöke, Mark Slade is visszatér a Forma-1 körforgásába a Haasnál, és a következő versenytől Kevin Magnussen versenymérnöke lesz. Slade annak idején ugyanilyen, illetve hasonló szerepkörben dolgozott együtt Räikkönennel a McLarennél és a Lotusnál.

Magnussent a szezon első felében Ed Regan segítette leginkább, de ő azóta irodai munkakört kapott, a tripla hétvége három futamán pedig Dominic Haines helyettesítette átmenetileg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK