Társoldalunk:

Villeneuve keményen kritizálta Ricciardót

2022.09.14. 15:33

Jacques Villeneuve ritkán fogja vissza magát a véleménye kinyilvánításánál, és szerinte a McLarennél feleslegessé vált ausztrál versenyző a karrierje közel felében gyenge teljesítményt nyújtott.

A McLaren felbontotta Daniel Ricciardo szerződését és nem őt, hanem Oscar Piastrit fogja indítani a következő szezonban. A nyolcszoros futamgyőztes versenyző abban bízik, hogy talál helyet a Forma-1-ben 2023-ra, de kétséges, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítményével meg tud-e győzni bárkit.

Az előző év eleje óta ugyanis rendszeresen gyengébben szerepel fiatal csapattársánál, Lando Norrisnál, és a mezőny negyedik legidősebb tagját az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve sem kíméli. Szerinte nem érdemel ülést 2023-ra, és azt sem tartja valószínűnek, hogy esetleg 2024-ben visszatérjen.

Daniel RicciardoForrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

„Egy Alonso, egy Schumacher tarthat egy év szünetet. Azok tehetik meg, akik világbajnokok voltak és sok futamot nyertek, akikről tudják, hogy még mindig a legmagasabb szinten teljesítenek. Négy rossz év után ezt nem lehet megtenni" – nyilatkozta Villeneuve az F1TV-nek.Két szörnyű éve volt a Renault-nál, aztán még kettő szörnyű a McLarennél.„Ez összesen négy esztendő, majdnem a Forma-1-es karrierje fele rosszul alakult. Mindezt tetézi, hogy olyankor, amikor már sok tapasztalata volt."

„A Red Bullnál lenyűgöző volt, elképesztő előzéseket mutatott be. Eleinte Maxnál is gyorsabb volt, de utána Max rájött, hogyan győzze le. Azóta megváltozott [Ricciardo], és a csapatváltás után látszólag történt vele valami, ami miatt nem tudott újra erős lenni."

Villeneuve-nek speciel volt közel egy év kihagyása az F1-es pályafutásában, de aligha mondhatjuk, hogy az utolsó éveiben következetesen csúcsteljesítményt nyújtott volna, 2006-ban szezon közben meg is vált tőle a BMW.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK