Veszélyben Schumacher helye a Forma-1-ben, a Ferrari már az utódjáról beszél

Mick Schumacher, Günther Steiner
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher (R) speaks with Haas F1 team's Italian team principal Guenther Steiner in the pits of the Zandvoort circuit during the second free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix, on September 2, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto néhány futam múlva leül az illetékesekkel, hogy megvitassák Mick Schumacher jövőjét, ugyanis felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint a német 2023-ban elveszíti F1-es versenyzői ülését a Haasnál és a Ferrari versenyzői akadémiáján belüli helyét is.

A németnek nehéz volt a 2022-es évkezdet, hiszen az új csapattárs és az F1-be visszatérő Kevin Magnussen teljes mértékben háttérbe szorította. A Szaúd-arábiai és a Monacói Nagydíj hétvégéjén pedig nagy sebességnél, veszélyes baleseteket szenvedett, amit nem hagyott nyilvános kritika nélkül a nyers őszinteségéről ismert Haas csapatfőnök, Günther Steiner.
Bár Schumacher formája ezt követően javult, a német Nagy-Britanniában és Ausztriában is pontot szerzett, a pilóták bajnokságában még mindig 10 pont a hátránya Magnussennel szemben, akinek összesen 22 pontja van az egyéni pontversenyben.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén a médiának nyilatkozva Binotto elmondta, hogy Schumachernek még javulnia kell, és hozzátette, hogy a következő futamok során döntés születik a német jövőjéről a Haasnál és a Ferrari versenyzői akadémiáján is.

"A Ferrari Driver Academy egy nagyon fontos pillére a csapatunknak, és továbbra is sokat fogunk befektetni ebbe a programba" - mondta Binotto.
"Fontosnak tartjuk, hogy a legjobb tehetségeket támogassuk a fejlődésükben, és a jövőre nézve próbáljuk megtalálni a legjobb fiatal versenyzőket a Ferrari számára.

Shwartzman a Ferrari egyik ülésére pályázik?
Schumacher Ferrarinál betöltött státuszával kapcsolatos találgatások kapcsán Binotto a csapat jelenlegi tesztpilótájának, Robert Shwartzmannak a képességeiről is beszélt. Miután a 2021-es Forma-2-es bajnokságban második lett, Shwartzman idén még nem versenyzett élesben, mivel az orosz-izraeli pilóta a Ferrarinál végzett tesztelési feladataira koncentrál.
Azonban a 2022-es versenyzés hiánya ellenére Binotto szerint Shwartzman teljesebb, érettebb versenyző, mint 2021-ben, és hozzátette, hogy a szezon végéig két nagydíj szabadedzésen is bevetik majd a Ferrarinál.

"Robert egy fantasztikus versenyző. Akárhányszor vezetett F1-es autót, mindig nagyon gyors volt"

- mondta Binotto.

"Vannak olyan versenyzők, akik talán nagyszerűek az F3-ban, F2-ben, aztán nem elég jók az F1-ben. Szerintem Robert pont az ellenkezője. Az F3-ban, F2-ben biztosan nagyszerű volt, de az F1-ben nagyon-nagyon erős, és elkeserítő számára, hogy jelenleg nincs helye a mezőnyben.

Tudjuk, hogy ebben a helyzetben most nagyon nehéz elképzelni, hogy ez megtörténhet, de remélhetőleg a jövőben lesz rá lehetősége."
Forrás