Társoldalunk:

Veszélyben Schumacher helye a Forma-1-ben, a Ferrari már az utódjáról beszél

2022.09.13. 15:15

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto néhány futam múlva leül az illetékesekkel, hogy megvitassák Mick Schumacher jövőjét, ugyanis felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint a német 2023-ban elveszíti F1-es versenyzői ülését a Haasnál és a Ferrari versenyzői akadémiáján belüli helyét is.

A németnek nehéz volt a 2022-es évkezdet, hiszen az új csapattárs és az F1-be visszatérő Kevin Magnussen teljes mértékben háttérbe szorította. A Szaúd-arábiai és a Monacói Nagydíj hétvégéjén pedig nagy sebességnél, veszélyes baleseteket szenvedett, amit nem hagyott nyilvános kritika nélkül a nyers őszinteségéről ismert Haas csapatfőnök, Günther Steiner.
Bár Schumacher formája ezt követően javult, a német Nagy-Britanniában és Ausztriában is pontot szerzett, a pilóták bajnokságában még mindig 10 pont a hátránya Magnussennel szemben, akinek összesen 22 pontja van az egyéni pontversenyben.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén a médiának nyilatkozva Binotto elmondta, hogy Schumachernek még javulnia kell, és hozzátette, hogy a következő futamok során döntés születik a német jövőjéről a Haasnál és a Ferrari versenyzői akadémiáján is."A Ferrari Driver Academy egy nagyon fontos pillére a csapatunknak, és továbbra is sokat fogunk befektetni ebbe a programba" - mondta Binotto.
"Fontosnak tartjuk, hogy a legjobb tehetségeket támogassuk a fejlődésükben, és a jövőre nézve próbáljuk megtalálni a legjobb fiatal versenyzőket a Ferrari számára.
Mickkel kapcsolatban, ahogy a szezon elején is mondtuk, fontos, hogy ebben a szezonban fejlődjön. Néhány versenyen belül leülünk vele, mérleget vonunk a szezonról, majd ezt a Haasszal együtt is megtesszük, és eldöntjük, hogy mi lenne a legjobb Micknek a jövőjét illetően.

Shwartzman a Ferrari egyik ülésére pályázik?
Schumacher Ferrarinál betöltött státuszával kapcsolatos találgatások kapcsán Binotto a csapat jelenlegi tesztpilótájának, Robert Shwartzmannak a képességeiről is beszélt. Miután a 2021-es Forma-2-es bajnokságban második lett, Shwartzman idén még nem versenyzett élesben, mivel az orosz-izraeli pilóta a Ferrarinál végzett tesztelési feladataira koncentrál.
Azonban a 2022-es versenyzés hiánya ellenére Binotto szerint Shwartzman teljesebb, érettebb versenyző, mint 2021-ben, és hozzátette, hogy a szezon végéig két nagydíj szabadedzésen is bevetik majd a Ferrarinál.
"Robert egy fantasztikus versenyző. Akárhányszor vezetett F1-es autót, mindig nagyon gyors volt" - mondta Binotto.

"Vannak olyan versenyzők, akik talán nagyszerűek az F3-ban, F2-ben, aztán nem elég jók az F1-ben. Szerintem Robert pont az ellenkezője. Az F3-ban, F2-ben biztosan nagyszerű volt, de az F1-ben nagyon-nagyon erős, és elkeserítő számára, hogy jelenleg nincs helye a mezőnyben. Ebben a szezonban sokat dolgozott a szimulátorban, segítette a csapatunkat a jelenlegi autó fejlesztésében."Úgy gondolom, versenyzőként fejlődött, tovább csiszolta a saját képességeit, és ma már sokkal érettebb, még az egy évvel ezelőtti önmagához képest is, ezért úgy gondolom, hogy ő egy olyan versenyző, aki mindenképp megérdemelne egy ülést. Tudjuk, hogy ebben a helyzetben most nagyon nehéz elképzelni, hogy ez megtörténhet, de remélhetőleg a jövőben lesz rá lehetősége."
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK