Társoldalunk:

Verstappen elárulta, mit gondol arról, hogy kifütyülték a győzelme után

2022.09.12. 12:26

Max Verstappen nem zavartatta magát, hogy a Ferrari szurkolói kifütyülték az Olasz Nagydíj után. Charles Leclerc elítélte az ehhez hasonló cselekedetet, és kitért az elmúlt napokban nagy sajtóvisszhangot kapott füstbombákra is.

Max Verstappen a Ferrari hazájában, Monzában is magabiztosan nyert, és tovább menetel második világbajnoki címe felé. Azonban az elmúlt hetekben mutatott dominanciája, valamint a biztonsági autó alatti befutó együtt azt eredményezte, hogy a maranellói istállóért szorító olasz szurkolók, azaz a tifosi egy része kifújolta őt. 

Verstappent kifütyülték, ám őt ez nem igazán zavarta - galériaForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Bár többek szerint a füttykoncert sokkal inkább az FIA-nak, mintsem a holland pilótának szólt, tény, hogy rajta csapódott le a rajongók elégedetlensége. Ráadásul a himnusz alatt is lehetett hallani némi fütyülést, ami nemcsak az adott versenyzőre, hanem az általa képviselt nemzetre nézve is tiszteletlen. A címvédő azonban nem zavartatta magát az eset miatt.

Amikor ilyesmi történik, természetesen mindenki a fújolásról beszél nekem – nyilatkozta a futam utáni sajtótájékoztatón. – Végső soron viszont azért vagyok itt, hogy megpróbáljam megnyerni a futamot, ami sikerült. Néhányan persze ezt nem tudják értékelni, mert ők egy másik csapat szenvedélyes szurkolói. Ez van, nem fogja elrontani a napomat, csak élvezem a pillanatot.”

A történtekkel kapcsolatban a helyi drukkerek kedvencét, Charles Leclerc-t is megkérdezték, aki kategorikusan elítélte, amit a vele szimpatizálók egy része tett. „Szerintem senki nem szereti a fújolást, és úgy vélem, nem is szabadna megtörténnie – fogalmazott. – Ennyi.”

Az eredeti kérdés egyébként a füstbombákra is kitért. A pirotechnikai eszközzel a zandvoorti hétvégén keltettek botrányt, amikor valaki bedobott egyet a pályára az időmérőn, de nyilvánvalóan Monzában sem volt hiány belőle. Leclerc szerint megvan a megfelelő ideje a használatának.

Zandvoorthoz hasonlóan Monzában is szép számmal voltak füstbombákForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Pier Marco Tacca

„Ami a füstbombákat illeti, személy szerint úgy gondolom, hogy az rendben van, ha a felvezető vagy a rajtrácsra kivezető kör előtt használják, vagy ilyesmi – jelentette ki. – A futam közben néha kicsit zavaró tud lenni számunkra, de ez van. A kockás zászló után is volt egy kicsi, de engem nem zavart túlságosan.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK