Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen a vártnál hamarabb vonulhat vissza a Forma-1-ből

2022.09.11. 08:24

A címvédés felé száguldó Max Verstappen nem törekszik a rekordok döntésére és hamarabb elhagyhatja a Forma-1-et, mint az gondolnánk – véli Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Egyre közelebb kerül a második világbajnoki címéhez a holland, akinek 2028-ig szól a szerződése a Red Bull-lal. Ha addig minden évben meg tudná nyerni a pontversenyt, akkor nyolc címe lenne, amivel megdöntené Michael Schumacher és Lewis Hamilton rekordját, ám Helmut Marko szerint Verstappent nem az ilyen rekordok motiválják, és nem hiszi, hogy csak azért a sportágban maradna, hogy megdöntse ezeket.

A tavalyi világbajnoki címet követően Marko is együtt ünnepelt VerstappennelForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Minél több címet akarunk nyerni együtt, de kétlem, hogy addig látjuk Maxet vezetni, amíg minden rekordot meg nem dönt. Sikerülhetne, de ő az a fajta ember, aki összepakol és elmegy, amikor már elmegy a kedve. Mindegy, mennyi pénzt ajánlanánk neki, nem maradna. És ez hamarabb megtörténhet, mint gondolnánk – mondta Marko, majd hozzátette, szerinte nem volt erőltetett, amikor korábban Ayrton Sennához hasonlította a hollandot. – Maxnak nincs szüksége felépítési fázisra, hogy azonnal a határon legyen, mert azonnal teljes gőzzel képes menni és fantasztikusan irányítja az autót. Ez egy hihetetlen, természet adta tehetség, ami kivételes alaptempót eredményez. Ezért is hasonlítottam Ayrton Sennához a korai éveiben, bár ez sokaknak nem tetszett: Gerhard Berger barátom is túlzó összehasonlításnak gondolta korábban, de mára ő is elfogadja ezt."

Verstappent már többször kérdezték a visszavonulásáról annak ellenére, hogy még mindig csak 24 esztendős. A címvédő jellemzően a 2028-as dátumhoz kötötte a döntését, azt viszont hangsúlyozta, hogy negyvenéves kora felett már szinte kizárt, hogy versenyezni fog a sportágban.

„Még nem döntöttem el, mit fogok csinálni 2028 után. Lehet, hogy abbahagyom. Tizenhét éves korom óta vagyok a Forma-1-ben, és azóta sok idő telt el, rengeteg szezont teljesítettem – nyilatkozta Verstappen az idény elején. – Nem látom magamat 40 éves koromig vezetni, legalábbis a Forma-1-ben, mert más dolgokat is szeretnék csinálni. De még biztosan van néhány évem az F1-ben is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK