Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen örül, hogy nem indították újra a versenyt

2022.09.11. 17:06

A következő futamon már megszerezheti második vb-címét Verstappen, aki Monzában nyerve ismét legyőzte Charles Leclerc-t. Utóbbi bosszankodik, amiért nem indították újra a versenyt az utolsó körökben.

Max Verstappen az Olasz Nagydíjon sem talált legyőzőre, pedig a verseny első felében úgy tűnt, Charles Leclerc kemény csatára kényszerítheti. A Ferrari azonban kockáztatott, amikor a táv második felébe lépve Verstappen közelített Leclerc-hez a frissebb gumin, csakhogy hiába adtak egy újabb garnitúra friss abroncsot a monacóinak, az elsőről a második helyre visszaeső pilótának ezzel semmi esélye sem maradt a győzelemre.

„Nagyszerű versenyünk volt, mindegyik gumikeveréken a leggyorsabbak voltunk. A gumikopás nagyon jól alakult, ellenőrzés alatt tudtam tartani az előnyöm. A végén beküldték a biztonsági autót, de szerencsére nem indították újra a versenyt" – mondta Verstappen.Nagyon élveztem ma a vezetést, nagyszerű napunk volt.Az interjút végző Martin Brundle rámutatott, hogy Verstappen először álhatott dobogóra Monzában, aki örült, hogy végre elérte ez.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

Leclerc elismerte, hogy "bosszantó volt a futam vége, amiért nem indították újra a versenyt."Mindent beleadtam, bárcsak nyertem volna a lenyűgöző tifosi előtt, de nem sikerült.A Ferrari stratégiáját nem kritizálta hangosan, erről annyit mondott, hogy "nem túl boldog."

A 3. helyen befutó George Russell örült, hogy ismét részese volt a díjátadónak. „Rádión azt mondtam a csapatnak, nem számít, gyorsak vagy lassúak vagyunk-e, amíg gyűjtjük a dobogós eredményeket – nyilatkozta a brit. – Sajnos ezen a hétvégén nem tartott a csapat ott, ahol lenni szeretett volna, de az elmúlt három futamból kettőn dobogós lettem és egy 4. helyet is szereztem, ezzel elégedettek lehetünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK