Hamilton már azon agyal, hogy mozizzon a versenyen

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Olasz Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton steers his car in the pit lane during the first practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 9, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Annyira tart a vonatozástól, hogy más szórakozás után néz. A Mercedes csapatfőnöke reméli, túlzóak az aggodalmak és jó helyre hozhatják előre pilótájukat.

Lewis Hamilton az utolsó előtti helyről fog rajtolni az Olasz Nagydíjon a motorelem-keret túllépéséért járó büntetés miatt. Nehéz lesz jó pozícióban végeznie, mert a Mercedes nincs kifejezetten jó formában Monzában, nem beszélve Hamiltonról, és attól tart, hogy amikor a sűrű üldözőbolyban egymás után nyithatják majd a hátsó szárnyat a pilóták, hosszú időn keresztül nem történik semmi.

„Az egyik edzésen követtem Valtteri [Bottast] és sem utolérni, sem megelőzni nem tudtam. Remélem, a futamon nem ragadok be valaki mögé" – mondta Hamilton az időmérő utáni sajtótájékoztatón, majd szellemeskedni próbált.

Hamilton a mezőny végéről indul Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A verseny alatt eldől, a Sárkányok házában vagy az Olasz Nagydíjon lesz-e több csata, fordulat és összeesküvés. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff csak reméli, hogy lesznek izgalmak.

„Szüksége lesz az iPad-re, hogy szórakoztassa magát, és nekünk is szükségünk lesz egy iPad-re – nyilatkozta. – Tényleg bízom benne, hogy nem alakul ki olyan vonatozás a DRS-sel, mint amitől félünk. A mi autónk a futamon gyorsabb lesz a többinél a kanyarokban, és ügyes stratégiával elérhetjük, hogy [Hamilton] értékes pontokat szerezzen."