Társoldalunk:

Szokatlan időpontban rendezhetik jövőre a Magyar Nagydíjat

2022.09.10. 07:01

Helyet cserélhet a 2023-as F1-es menetrendben a Hungaroring és Spa-Francorchamps – tudta meg a formula.hu.

Alakulóban van a jövő évi F1-es menetrend és a jelek szerint változás várható a Magyar Nagydíj időpontjával kapcsolatban is. A hungaroringi futam hagyományosan a nyári szünet előtti utolsó összecsapás, a jövő évi verseny előzetes időpontja a korábban várt dátum alapján július 28-30-a volt. A formula.hu úgy tudja, hogy a viadal dátuma megváltozik: forrásaik szerint a mezőny jövőre július 21-23-án látogat Mogyoródra, a nyári szünet előtti utolsó fordulóként pedig – egy héttel később, a magyar futam eredetileg tervezett időpontjában - a Belga Nagydíjat rendezik meg.

2022-ben Mogyoródon és Spában is Max Verstappen tudott nyerniForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Mint ismeretes, a Belga Nagydíj jövője hosszú időn át bizonytalan volt, azonban néhány héttel ezelőtt megszületett a megállapodás, hogy az F1 jövőre is visszatér a legendás helyszínre. A késői döntés miatt Spa kapta volna a július 21-23-i dátumot, azonban a helyi szervezők a július 21-i nemzeti ünnep és az akkortájt az országban zajló különféle tömegrendezvények miatt nem tudták vállalni a lebonyolítást.

A megoldás az lesz, hogy Spa-Francorchamps helyet cserél a Hungaroringgel.Az időpontcsere csak akkor válik véglegessé, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) jóváhagyja a 2023-as versenynaptárt. Ha minden igaz, erre már nem kell sokat várni: a menetrendet heteken belül véglegesíthetik és nyilvánosságra hozhatják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK