Társoldalunk:
Hírlevél

Betegség miatt változik a pilóták mezőnye az Olasz Nagydíjon

2022.09.10. 12:48

Nyck de Vries helyettesíti az Olasz Nagydíj folytatásában Alexander Albont a Williamsnél, miután a brit-thai betegség miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni.

„A Williams Racing megerősíti, hogy miután ma reggel rosszul érezte magát, majd orvosi tanácsot kért az FIA-tól és a helyi kórháztól, Alexander Albont jelenleg vakbélgyulladással kezelik. Emiatt azt is megerősíthetjük, hogy a csapat tartalékpilótája, Nyck de Vries fog vezetni Alex helyett az Olasz Nagydíj hétvégéjének hátralévő részében. Alex jó állapotban van, a csapat pedig mielőbbi felépülést kíván neki" – írja a Williams a közleményében.

A korábban a Forma-2-ben és a Forma-E-ben is bajnoki címet szerző hollandot eddig háromszor láthattuk az F1-ben, minden alkalommal első szabadedzésen: Spanyolországban éppen Albont, Franciaországban a Mercedesnél Lewis Hamiltont, tegnap pedig az Aston Martinnál Sebastian Vettelt helyettesítette.

Albon azóta a közösségi oldalán is beszámolt a fejleményekről:
„Vakbélgyulladás, műtét és a verseny kihagyása nem azok, amire számítottam ezen a hétvégén! A negatívumok: lemaradok egy erősnek ígérkező hétvégéről, valamint a fájdalom. A pozitívumok: csökkeni fog a testtömegem Szingapúrra és klassz hegeim lesznek."