Társoldalunk:
Hírlevél

Újabb beszólás hangzott el az Alpine és a McLaren között

2022.09.09. 06:28

Lando Norris nevezte rossznak a riválisuk egész éves teljesítményét arra hivatkozva, hogy az idényben végig az Alpine autója volt gyorsabb, mégis csak 24 pont az enstone-i istálló előnye a konstruktőri tabellán.

A Forma-1 három legjobb csapata mögötti versenyben az Alpine állt az élre, az előnyük 24 pont a McLaren előtt. A csatájuknak különleges fűszerezést ad az Oscar Piastriért vívott küzdelmük, így nem meglepő, hogy a két istálló jelenleg nincs a legjobb viszonyban.

Ezzel összefüggésben vagy sem, de Lando Norris az Olasz Nagydíj előtt egy nem épp hízelgő megjegyzést tett a riválisukra.

A McLaren és az Alpine kapcsolata most messze van a jótólForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

„Az Alpine nagyjából a szezon első napjától előttünk van. Talán csak az első három-négy futamon voltunk kicsit gyorsabbak náluk. Ezt leszámítva az idény nagyobb részében jobban ment az autójuk, így az, hogy épp csak előttünk járnak a tabellán,azt jelenti, hogy mi nagyon jó munkát végeztünk, ők meg rosszat.

nyilatkozta. – Rosszabb munkát végeztek az idényben, többet hibáztak, több problémájuk volt az autóval."

Az Alpine sok megbízhatósági problémával küzdött és a versenyzőik egymás elleni küzdelmét sem mindig menedzselték hatékonyan, így a szezon tizenkettedik versenyén, a Francia Nagydíjon kerültek a McLaren elé a konstruktőri tabellán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK