A Ferrarit aggasztja a versenytempója, mégis a győzelem a célja

F1 Grand Prix of The Netherlands sport motorsport formula one racing dutch formula one grand prix bestof topix SI202209040227
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field on lap one during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc újfent elmondta, hogy nehéz hétvégére számít. Mattia Binotto ugyanakkor megpróbálja feltüzelni csapatát és mindegyik futamon a győzelmet tűzi ki célként.

Talán már a Ferrarinál sem hisznek abban, hogy megakadályozhatják Max Verstappent a második vb-címe megszerzésében. Az istállót irányító Mattia Binotto ennek ellenére nem kisebb célt tűz ki csapatának, mint hogy mindegyik hátralevő versenyen diadalmaskodjon.

A Ferrari az előző versenyen sem tudta megszorongatni Verstappent Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

„Egyértelműen nehéz helyzetben vagyunk most, mert a csapatunk nem olyan eredményeket szerez, mint amiket elvárunk. Reagálnunk kell. Monzában velünk lesz a tifosi a lelátón a covid után, fontos lesz a csapatnak a szurkolásuk és a támogatásuk. Jó eredményekre van szükségünk a hangulatunk érdekében" – mondta.

„Az időmérő jól sikerült, ütőképesen szerepeltünk, de a futamon nem."

„Még mindig a győzelmekre törünk, a célunk minden futamon nyerni, beleértve Monzát is."

Ugyanakkor ha Verstappen mindegyik maradék futamon bejönne 3.-ként a Ferrarik mögött, a vb-cím akkor is az övé lenne. A Ferrari a július közepi Osztrák Nagydíj óta nem nyert, azóta öt verseny telt el. Charles Leclerc már Hollandiában arról beszélt, hogy Monzában alapesetben nem a hazaiak kedvence lesz a favorit.

Leclerc nem optimista Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Szerintem nehéz hétvégénk lesz. Arra számítunk, hogy a Red Bull erősebb lesz nálunk, a mi kocsinkhoz nem igazán illik a pálya jellege" – mondta.

Ezzel arra utalt, hogy a végsebességben a Red Bull egész idényben jobb volt a Ferrarinál, márpedig Monzában ez az egyik legfontosabb hozzávaló a sikerhez.