Társoldalunk:

A Red Bull erős monzai szereplésre készül

2022.09.08. 12:05

Az elmúlt négy futamon aratott négy győzelem után Max Verstappen és Red Bull-csapata arra számít, hogy az Olasz Nagydíjon továbbra is versenyben marad a győzelemért.

Max Verstappen és Sergio Pérez bíznak abban, hogy erős eredményt érnek el a hétvégi Olasz Nagydíjon. Verstappen a hullámhegy tetején érkezik a monzai hétvégére, hiszen az elmúlt négy nagydíjat megnyerte, és a mezőny többi tagja számára baljóslatú, hogy a holland szerint a nagy sebességű olasz pálya fekszik majd az RB18-asának.
Nagyon várom már Monzát - mondta Verstappen.
"Ha megnézzük az év eddigi részét, az egyenesekben gyorsak voltunk, és szerintem ez ezen a hétvégén is így lesz. Rengeteg történelmet hordoz magában a helyszín, ez egy csodálatos pálya, hihetetlen atmoszférával. Elég csak megnézni a Ferrari támogatását, hogy lássuk, mennyire szenvedélyesen rajonganak az olasz szurkolók a versenyzésért.Mindig szeretek Monzában vezetni, úgy gondolom, versenyképesek lehetünk ott, és remélem, hogy jó eredményt érünk el."

Pérez is eltökélt rá, hogy felzárkózzon Verstappenhez
Míg a holland az elmúlt futamokon mindenkit maga mögé utasított, addig Pérez kissé leszakadt illusztris csapattársától, az elmúlt öt Nagydíjon mindössze egy dobogós helyezéssel.
Miután legutóbb Zandvoortban csak az ötödik helyen végzett, a mexikói kifejezte, hogy Olaszországban nagyon szeretné behozni a lemaradást az élen.
Sokat kell elemeznünk a múlt hétvégi futamból, hogy megpróbáljunk megerősödve visszatérni Monzába - mondta Pérez.
"Egy kicsit küszködöm az autó beállításaival, de bízom benne, hogy a csapattal együtt a csúcsra tudok jutni, és javítani tudok a teljesítményemen. Egy csodálatos zandvoorti közönség után egy újabb következik Olaszországban. Az olasz szurkolóknak nagy szenvedélye van a Forma-1 iránt, és tudjuk, hogy a Ferrari ott nagy támogatást kap.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK