Vágólapra másolva!
A Mercedes abban bízik, hogy a nagy sebességű Monza nem lesz olyan nehéz a W13-as számára, mint a dimbes-dombos Spa Francorchamps volt. Reményeik szerint megtalálták azokat a pontokat, amelyekre fókuszálva egy jobban teljesítő Mercedest láthatunk majd az olasz versenypályán. 

A Mercedes pályamérnöki igazgatója, Andrew Shovlin a stratégiai eligazító videójukban elmondta, a csapat "optimista", hogy nem fognak ugyanazokkal a problémákkal találkozni, mint a Belga Nagydíj hétvégéjén.

- magyarázta Shovlin.

Shovlin: nehéz megmondani, "pontosan" hol lesz a Mercedes tempója
Bár Shovlin úgy véli, hogy a csapat a naptár leggyorsabb pályáján jobb beállításokat találhat a W13-as számára, az istálló egyelőre nem tudja, hogy hol lesznek a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest.
Hozzátette: "Úgy gondoljuk, hogy találhatunk egy optimálisan összehangolt beállítási csomagot, azonban a Red Bull valóban nagyon hatékonynak tűnik.

Andrew Shovlin Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek

Gyors az egyenesekben és gyors a kanyarokban, és ezek a problémák nagyobbnak tűnnek számunkra, amikor az alacsony leszorítóerővel rendelkező pályákra megyünk.

Szóval nehéz megmondani, hogy pontosan hol leszünk, de valószínűleg nem leszünk olyan erősek, mint Zandvoortban, de remélhetőleg közel sem lesz olyan nehéz, mint Spában volt."
Forrás