A Mercedes Daniel Ricciardót tekinti Lewis Hamilton hosszú távú utódjának?

Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton
Renault's Australian driver Daniel Ricciardo (L) chats with Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) during the drivers' press conference at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 11, 2019 ahead of the British Formula One Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes a Lewis Hamilton nélküli jövőre tervez - Daniel Ricciardót fontolgatják, hogy 2024-ben a helyére érkezik. A hétszeres brit világbajnok csak a következő szezon végéig áll szerződésben az Ezüstnyilakkal, a jövőjéről pedig egyelőre még nem nyilatkozott.

Hamilton eddig nem nyilatkozott nyilvánosan a visszavonulásának pontos időpontjáról, csak annyit mondott, hogy inkább ő, minthogy bárki más döntse el, hogy mikor fejezi be a karrierjét.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nem bízza a véletlenre az utódlás tervezését, és a Sportsmail úgy tudja, hogy Ricciardo itt került be a képbe.
Az ausztrált a McLaren a következő szezonra kirúgta a formahanyatlás után, aki viszont szeretne új csapatot találni az autóversenyzés első számú sorozatában.

A Mercedes által fontolgatott egyik elképzelés az, hogy a következő szezonra tartalékversenyzőként szerződtetnék őt, hogy aztán a következő évben az angol George Russell partnere legyen, aki szükség esetén átvehetné Hamilton versenyzői ülését.

A 24 éves Russell elképesztő debütálást mutatott be az első szezonja során a Mercedesnél, és 30 ponttal vezet Hamilton előtt a hétvégi Olasz Nagydíj előtt az egyéni pontversenyben.
De türelmesen kivárja az időt, mielőtt átveszi a tényleges első számú pilóta szerepét, amennyiben Hamilton úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyzést.

Vállalná-e Ricciardo, hogy egy évig a Mercedes tartalékpilótája legyen? Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

"A Mercedes Ricciardóban gondolkodik, hogy bebiztosítsa magát a következő szezon végén történő esetleges változásokra"

- mondta egy jól értesült forrás a Sportsmailnek.
"Azzal, hogy Danielt a csapatnál tudnák, nem maradnának hoppon. Ez azt is jelentené, hogy 2024-től kezdve George lenne a fő emberük, akire az Mercedes építhetne."

A nyolcszoros futamgyőztes Ricciardo azt mondta, hogy "elég nyitott minden forgatókönyvre".

A 33 éves versenyzőt a Haasszal is kapcsolatba hozták, de kétséges, hogy eleget akarnak-e tenni a fizetési igényeinek. Az is lehet, hogy nem találja vonzónak, hogy a kispadra üljön a Toto Wolff vezette csapatnál, különösen, ha a Mercedes továbbra is folytatja a nézelődést, hogy megtalálják Hamilton tökéletes utódját.
Forrás