Társoldalunk:

A Mercedes Daniel Ricciardót tekinti Lewis Hamilton hosszú távú utódjának?

2022.09.08. 18:17

A Mercedes a Lewis Hamilton nélküli jövőre tervez - Daniel Ricciardót fontolgatják, hogy 2024-ben a helyére érkezik. A hétszeres brit világbajnok csak a következő szezon végéig áll szerződésben az Ezüstnyilakkal, a jövőjéről pedig egyelőre még nem nyilatkozott.

Hamilton eddig nem nyilatkozott nyilvánosan a visszavonulásának pontos időpontjáról, csak annyit mondott, hogy inkább ő, minthogy bárki más döntse el, hogy mikor fejezi be a karrierjét.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nem bízza a véletlenre az utódlás tervezését, és a Sportsmail úgy tudja, hogy Ricciardo itt került be a képbe.
Az ausztrált a McLaren a következő szezonra kirúgta a formahanyatlás után, aki viszont szeretne új csapatot találni az autóversenyzés első számú sorozatában. A Mercedes által fontolgatott egyik elképzelés az, hogy a következő szezonra tartalékversenyzőként szerződtetnék őt, hogy aztán a következő évben az angol George Russell partnere legyen, aki szükség esetén átvehetné Hamilton versenyzői ülését.

A 24 éves Russell elképesztő debütálást mutatott be az első szezonja során a Mercedesnél, és 30 ponttal vezet Hamilton előtt a hétvégi Olasz Nagydíj előtt az egyéni pontversenyben.
De türelmesen kivárja az időt, mielőtt átveszi a tényleges első számú pilóta szerepét, amennyiben Hamilton úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyzést.

Vállalná-e Ricciardo, hogy egy évig a Mercedes tartalékpilótája legyen?Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

"A Mercedes Ricciardóban gondolkodik, hogy bebiztosítsa magát a következő szezon végén történő esetleges változásokra" - mondta egy jól értesült forrás a Sportsmailnek.
"Azzal, hogy Danielt a csapatnál tudnák, nem maradnának hoppon. Ez azt is jelentené, hogy 2024-től kezdve George lenne a fő emberük, akire az Mercedes építhetne."
A nyolcszoros futamgyőztes Ricciardo azt mondta, hogy "elég nyitott minden forgatókönyvre".A 33 éves versenyzőt a Haasszal is kapcsolatba hozták, de kétséges, hogy eleget akarnak-e tenni a fizetési igényeinek. Az is lehet, hogy nem találja vonzónak, hogy a kispadra üljön a Toto Wolff vezette csapatnál, különösen, ha a Mercedes továbbra is folytatja a nézelődést, hogy megtalálják Hamilton tökéletes utódját.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK