Társoldalunk:

Nevet változtatott Schumacher, hogy elmeneküljön

2022.09.07. 05:40

Egészen döbbenetes titkot osztott meg rajongóival Mick Schumacher, aki azért változtatott nevet, hogy elmeneküljön a sajtó állandó támadása elől.

A történet még abból az időből származik, amikor Michael Schumacher fia gokartversenyzőként kezdte meg a pályafutását. Ekkor két olyan verseny is volt, amikor nem a saját nevén indult, hanem Mick Betsch néven. (Betsch Mick Schumacher édesanyjának leánykori vezetékneve volt.)

"Gyerek voltam, és a szüleim el akarták kerülni azt, hogy a média folyamatosan ott legyen a sarkamban. Büszke vagyok arra, ahogy apám és anyám kezelte ezt a helyzetet, meg akartak bizonyosodni arról, hogy úgy érzem magam, mint bármelyik másik sofőr a mezőnyben Nem az volt a fontos, hogy kinek a fia vagyok, hanem az, hogy milyen teljesítményt tudok nyújtani. Édesanyám vezetéknevével kezdtem el versenyezni, mert ez volt az egyetlen módja annak, hogy fejlődjek. Ha tudták volna, kinek a fia vagyok, egészen biztosan állandóan a sarkamban lihegtek volna az újságírók" - mondta az El Mundo Deportivo című lapnak Mick Schumacher.

Mick Schumacher számára nem nyomasztó, hogy az édesapja a Forma-1 hétszeres világbajnoka voltForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: info@motorsportimages.com/Andy Hone

"Apám mindig támogatott mindenben, ami a fejlődésemet illeti. Állandóan azt mondta, hogy <<csináld azt, amit szeretsz.>> Márpedig amit a legjobban szeretek, az a vezetés, a versenyzés. Sokat jelentett nekem, hogy az édesapám, amikor csak tudott, eljött velem, együtt voltunk a lakóautóban, biztatott, szeretett."

A cikket készítő újságíró megkérdezte, mennyire nyomasztó Mick Schumacher számára az, hogy az édesapja a Forma-1 hétszeres világbajnoka volt. "Egyáltalán nem nyomasztó. Sokan azt hiszik, hogy ez nagyon nehéz dolog, de nem, sokkal inkább motiváló. Szeretem, ha apámhoz hasonlítanak, jelen esetben a világ legjobb sofőrjéhez.Úgy érzem, minden esélyem megvan arra, hogy F1-es bajnok legyek, csak a megfelelő autóban kell lennem a megfelelő időben."

Forrás