Nevet változtatott Schumacher, hogy elmeneküljön

Forma-1, Belga Nagydíj, Mick Schumacher, Haas
27 August 2022, Belgium, Spa: Motorsport: Formula 1 World Championship, Belgian Grand Prix. Qualifying: Mick Schumacher from Germany of Team Haas in the pit lane. Photo: Hasan Bratic/dpa (Photo by Hasan Bratic / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen döbbenetes titkot osztott meg rajongóival Mick Schumacher, aki azért változtatott nevet, hogy elmeneküljön a sajtó állandó támadása elől.

A történet még abból az időből származik, amikor Michael Schumacher fia gokartversenyzőként kezdte meg a pályafutását.

Ekkor két olyan verseny is volt, amikor nem a saját nevén indult, hanem Mick Betsch néven.

(Betsch Mick Schumacher édesanyjának leánykori vezetékneve volt.)

"Gyerek voltam, és a szüleim el akarták kerülni azt, hogy a média folyamatosan ott legyen a sarkamban. Büszke vagyok arra, ahogy apám és anyám kezelte ezt a helyzetet, meg akartak bizonyosodni arról, hogy úgy érzem magam, mint bármelyik másik sofőr a mezőnyben Nem az volt a fontos, hogy kinek a fia vagyok, hanem az, hogy milyen teljesítményt tudok nyújtani.

mondta az El Mundo Deportivo című lapnak Mick Schumacher.

Mick Schumacher számára nem nyomasztó, hogy az édesapja a Forma-1 hétszeres világbajnoka volt Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Andy Hone

"Apám mindig támogatott mindenben, ami a fejlődésemet illeti. Állandóan azt mondta, hogy <> Márpedig amit a legjobban szeretek, az a vezetés, a versenyzés. Sokat jelentett nekem, hogy az édesapám, amikor csak tudott, eljött velem, együtt voltunk a lakóautóban, biztatott, szeretett."

A cikket készítő újságíró megkérdezte, mennyire nyomasztó Mick Schumacher számára az, hogy az édesapja a Forma-1 hétszeres világbajnoka volt. "Egyáltalán nem nyomasztó.

Úgy érzem, minden esélyem megvan arra, hogy F1-es bajnok legyek, csak a megfelelő autóban kell lennem a megfelelő időben."

Forrás