Idén már a harmadik különböző autót vezetheti az F1-ben Verstappen honfitársa

Forma-1, Holland Nagydíj, péntek, Nick de Vries, Mercedes
Nick De Vries of Mercedes-AMG Petronas F1 Team arrive in to the paddock during free practice of Dutch Grand Prix, 13th round of Formula 1 World Championship in CM.com Circuit Zandvoort, North Holland, Netherlands, 2 September 2021 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin bejelentette, hogy az Olasz Nagydíj első szabadedzésén Nyck de Vries helyettesíti Sebastian Vettelt, a Mercedes tesztpilótája ezzel egy harmadik Mercedes-motoros autóval is kipróbálja magát a szezonban.

A holland pilóta számára ez idén már a harmadik alkalom, hogy lehetőséget kap egy Forma-1-es csapatnál, ráadásul mindig különböző autókat próbálhatott ki. De Vries a Spanyol Nagydíj első gyakorlásán Alexander Albont helyettesítette a Williamsnél, Franciaországban pedig Lewis Hamilton helyett vezette a Mercedest az FP1-en.

„Nagyon várom, hogy az Aston Martint vezethessem, különösen egy olyan legendás pályán, mint amilyen Monza. Ez már a harmadik szabadedzésem lesz a szezonban három különböző járművel, és ezek a lehetőségek fantasztikus betekintést engednek a Forma-1-es autók és csapatok működésébe – nyilatkozta a korábban a Forma-E-ben és az F2-ben is bajnoki címet szerző holland. – Remélem, új perspektívát hozhatok az Aston Martin csapatába, és olyan programot tudok teljesíteni, amely mindkettőnk számára hasznosnak bizonyul."

Nem De Vries lesz az egyetlen, aki az első szabadedzésen beugróként szerepel: ahogy már korábban megírtuk, Antonio Giovinazzi Monzában Mick Schumachert helyettesíti a Haasnál, Austinban pedig majd Kevin Magnussen autóját vezeti az olasz.