Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo két gyenge szezont követően 2022 végén távozik a McLarentől. Miután a csapat hivatalosan is megerősítette, hogy az ausztrállal elválnak útjaik, szárnyra kapott a hír, hogy Ricciardo már be sem fejezheti az idei szezont. Ezekre a felvetésekre cáfolt most rá Ricciardo.

Az ausztrál nehezen alkalmazkodott a McLarenhez, aki a 2021-es szezon előtt a Renault/Alpine-tól szerződött a wokingiakhoz. Azóta sorozatosan legyőzte őt csapattársa, Lando Norris, amit a csapat főnöke, Zak Brown szóvá is tett. Ricciardónak ugyan volt élő megállapodása 2023-ra, de a McLaren mégis inkább felbontotta a szerződését, és kifizette őt, hogy Oscar Piastrit szerződtesse a helyére. Annak ellenére, hogy az F1-es karrierje válaszúthoz érkezett, Ricciardo világossá tette, hogy a szezon végéig minden versenyen részt kíván venni.

"Ott akarok lenni a következő hét futamon, ott akarok lenni a következő hét versenyhétvégén" - mondta a nyolcszoros futamgyőztes a médiának.
"Szeretnék Monzába eljutni azzal az energiával, ami most bennem van, és olyan eredményt elérni, amiről tudom, hogy igenis képes vagyok rá.

"Azt a jegyet semmiképpen sem akarom megvenni"

- tette hozzá, amikor arról kérdezték, hogy van-e kedve vásárolni egy egyirányú jegyet Ausztráliába.
"A szezon végén biztosan ki akarok majd kapcsolni, és egy kis időt otthon tölteni. De még nem állok készen erre. Az elmúlt néhány hétvégén kényelmesen éreztem magam, és

nem tartok még ott, hogy csak úgy elmenjek, elbújjak és becsukjam az ajtót.

Én sem akarok a 17. helyen befutni a célba. Szóval tovább fogok küzdeni azért, hogy előrébb végezhessek. Szerencsére kedvelem a küzdősportokat. És hozzászoktam ahhoz, hogy olyan harcosokat nézzek és támogassak, akik miután kiütik őket, ők mégis felállnak. Szóval most

megpróbálom magam abba a helyzetbe hozni, amikor kívülről valaki azt mondja nekem, hogy küzdjek tovább, és 'ne legyek nyuszi'."

Forrás