Társoldalunk:

Ricciardo nem gondolta, hogy 2022 lehet “még ennél is rosszabb"

2022.09.06. 12:06

Minden igyekezete ellenére sem tudott előrébb végezni az ausztrál a 17. helynél a zandvoorti futamon. Azt mondta, azt hitte, "rosszabb már nem lehet" a szezonja, a Holland Nagydíj azonban minden várakozását alulmúlta. 

Ricciardo minden szempontból alulmaradt Lando Norrisszal szemben a McLarennél eltöltött kétéves közös munkájuk során - a korábbi Renault-pilóta képtelen volt alkalmazkodni a wokingiak által tervezett autó vezetéséhez. A 2021-es monzai győzelmétől eltekintve Ricciardo nem szerzett több dobogót a McLarennek - és 19 pontja van 15 verseny után 2022-ben, szemben Norris imolai dobogójával és 82 pontjával.Helyére 2023-ban Oscar Piastri érkezik - a McLaren a 21 éves F2-es bajnokot az Alpine-tól csábította el. Annak ellenére, hogy pénteken erősen kezdte a zandvoorti versenyhétvégét, Ricciardo a Q1-ben kiesett, és ott végzett, ahonnan indult, a 17. helyen. A futam után az ausztrál eismerte, hogy rosszabbul alakultak a dolgok, mint gondolta.

Ricciardo az idei szezonban mindössze négyszer szerzett pontot, és kemény harc elé néz, hogy biztosítsa a 2023-as F1-es versenyzői ülését. Az Alpine/Renault-hoz való visszatérés valószínűtlennek tűnik, mivel ők Pierre Gaslyt választották Fernando Alonso helyettesítésére, így az AlphaTauri, a Williams, a Haas vagy akár az F1-ből való kiesés az egyetlen valós lehetősége.Úgy érzem, hogy sok rossz futamom volt. Azt mondom, ez volt a legrosszabb, pedig nem gondoltam, hogy lehet még rosszabb. Furcsa, mert visszagondolok az első szabadedzésre, és emlékszem az első néhány körére, amikor a versenymérnököm, Tom [Stallard] így szólt: 'Rendben, ez pole pozíciós idő.', én pedig azt mondtam: Rendben. Nem mindenkinek volt ekkor még mért köre, de úgy éreztem, hogy ez egy sokkal jobb hétvége felé tendálok, mint a korábbiak voltak.

"És ez az, ahol az egészet furcsának érzem. Tudom, hogy a kvalifikáció az utolsó kanyarban kicsúszott a kezeink közül, de úgy éreztem, hogy az első edzés után sokkal jobb autóval és dokkal jobb helyen álltunk. Szóval igen, kemény ezt átélni. Biztosan nem volt egy jó hétvége."

Ricciardo, aki Zandvoortban tiszta vizet öntött a pohárba Piastrival és menedzserével, Mark Webberrel, arról is beszélt, hogyan dolgozta fel a McLarentől való távozásának bejelentését, és kitért jelenlegi helyzetére is.
Ha azt mondanám, hogy minden másodpercet imádtam, nem hiszem, hogy ezt közzé kellene tenni, mert tudnátok, hogy ez hazugság. Egyértelműen a spái hétvége és a csütörtöki nap volt kevésbé élvezetes, mivel tudtam, hogy végig kell majd mennem azokon a kérdéseken, amit az emberek fel fognak tenni nekem. Felkészültem rá, hogy mindenre válaszoljak, és tudtam, hogy mi fog jönni, szóval nem volt sokkoló, de beszélni róla, amikor csak a versenyzésre szeretnél koncentrálni, elég trükkös.Nem könnyíti meg a helyzetet ez a szituáció és a pályán történő dolgok is igen kemény kihívásokat okoztak, de amikor felveszem a sisakot, akkor kizárom őket, és úgy érzem, ebben nagyon jó vagyok.De talán nem vagyok emberfeletti, és nem akarok naiv lenni - szóval biztos vagyok benne, hogy még mindig van bennem valahol némi tüske a történtekből.

- nyilatkozta hosszan Daniel Ricciardo.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK