Társoldalunk:
Hírlevél

Az állásáért küzdő Schumachert bosszantó hibák sújtották

2022.09.05. 09:54

A stratégiája nem tűnt logikusnak, aztán a bokszutcában is csődöt mondott a Haas, a bizonytalan jövőjű német versenyző ennek ellenére higgadtan értékelt.

Mick Schumacher F1-es jövője ingatag lábakon áll, nem biztos, hogy a Haas szerződést hosszabbít vele. A Holland Nagydíj időmérőjén azonban remekül reagált a kihívásra, bejutott a Q3-ba, ám a futamon tőle független okokból pont nélkül maradt.

Csapata kívülről nézve furcsa döntést hozott az első etapjával, mivel a közepes gumin indította el, ami a lágyhoz képest kevésbé tapadt, így pozíciókat vesztett a rajtnál. Ennek ellenére igen korán, már a 13. körben kihívták kerékcserére, amikor a lágy gumin haladók még vígan köröztek.

Mick Schumacher a Holland NagydíjonForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Utólag mindig könnyű azt mondani, hogy ezt vagy azt másképp kellett volna csinálni. A közepes gumin is jelentős volt a gumikopás, a lágyakon még rosszabb lett volna a helyzet" – mondta Schumacher.Azzal, hogy a közepes keveréken rajtolunk, több lehetőségünk volt a stratégiával.Bármi is volt a haditerv, azt teljesen lebombázta, hogy Schumacher mind a két kerékcseréjénél rengeteg időt vesztett az emelő szerkezet meghibásodása miatt.

„Hibák előfordulnak. Ezúttal senkit sem kell hibáztatni, egy technikai probléma lépett fel. A Forma-1-ben mindennel a határokat feszegetjük, a bokszkiállásoknál is" – mondta.

Csapattársa, Kevin Magnussen a futam után azt jósolta, hogy a következő helyszínen, Monzában valószínűleg nem lesz erős a Haas, így ott megint nagy kihívás lesz számukra a pontszerzés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK