A Ferrari csapatfőnöke válaszolt Nico Rosberg kritikájára

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, Holland Nagydíj 2022, szombat
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc competes during the qualifying session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix at the Zandvoort circuit on September 3, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2016-os világbajnok azt mondta, még az F2 és az F3 csapatai is jobban intézik a bokszkiállásokat, mint a Ferrari. Mattia Binotto nem akar változtatni a stábon.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg a Holland Nagydíjon szakértőként vett részt a Sky műsorában, és a Ferrari újabb bokszutcai malőrjét látva úgy fogalmazott, még az F2 és az F3 csapatai is jobban végzik a bokszkiállásokat, mint a maranellóiak. Ezúttal Carlos Sainz járt pórul, mert túl későn hívták ki a depóba, csakhogy a szerelők elfelejtették kihozni a garázsból a bal hátsó kereket, így a spanyol rengeteg időt vesztett.

Mattia Binottót a futam után szembesítették Rosberg véleményével, amire azt válaszolta, hogy nem tervez változtatásokat a stábban.

A Ferrari megint nem villogott Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Azt gondolom, könnyű kívülállóként beszélni és kritizálni. De nem fogunk változtatni, ezt üzenem Rosbergnek" – nyilatkozta a csapatfőnök.

„Nincs kétségem, hogy nagyszerű tagjaink vannak a csapatban. Mindegyik csapatnak évekbe telik felkapaszkodni az élmezőnybe, sok tapasztalat kell hozzá."

Charles Leclerc a 3. helyen végzett Hollandiában, megint nem tudta tartani az iramot Max Verstappennel, és a vb-címre már csak matematikai esélyei vannak.