Társoldalunk:

Verstappen: Ezért a sikerért keményen meg kellett dolgoznom

2022.09.04. 17:14

Leclerc úgy érzi, a címvédő túl gyors volt ma ahhoz, hogy felvegye vele a versenyt. Verstappen azt mondta, nagyon nem volt sima a győzelme.

Egy nagyon izgalmas versenyen szerzett újabb győzelmet Max Verstappen, és ezúttal nem valamelyik Ferrarival, hanem a Mercedesekkel vívott nagy csatát. A Holland Nagydíj második felébe fordulva úgy tűnt, az dönti el a küzdelmet, hogy az eredetileg két kerékcserét tervező címvédő a második kiállása után vissza tudja-e előzni az egyszer kiálló Lewis Hamiltont és George Russellt, de a rossz helyen leparkoló meghibásodott autók megkavarták a stratégiákat.

Úgy alakult, hogy Hamiltont kint hagyták a pályán a biztonsági autós fázisnál, ám Verstappen pillanatok alatt lehagyta és csak a 4. helyen futott be. A Mercedes megérdemeltnek látszó kettős dobogós eredménye elmaradt, a 2. George Russell, a 3. Charles Leclerc lett.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

„Nem volt sima verseny. Végig keményen kellett nyomnunk a gázt és a helyes döntéseket kellett meghozni a virtuális és a valódi biztonsági autós fázis alatt. Sok volt a kérdőjel, amíg át nem váltottunk a lágy gumira, de azon ismét kiváló tempót diktáltunk" – mondta Verstappen.Amikor bevezényelték a biztonsági autót, éreztem, hogy nem fogok az élen maradni, ha nem megyünk ki a bokszba.„Az újraindítást jól kaptam el, nagyobb volt a csúcssebességem, ez is segített a támadásban. Jól kaptam el az időzítést, erős volt a szélárnyék. Hihetetlen ismét nyerni."

„Már tavaly is elképesztő volt győzni a hazai versenyen, de idén még keményebben meg kellett dolgoznom érte."

Russell egy darabig Hamilton mögött haladt, de vele jobban taktikázott a Mercedes és ennek köszönhette a 2. helyet.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A csapat remek tempót mutatott ezen a hétvégén, bár nem olyan eredménnyel zártunk, mint amiben bíztunk.– ismerte el. – Viszont sok önbizalmat és hitet szereztünk a folytatáshoz. Három csapat pilótái álltak dobogóra, a Mercedes lassan közelít a mezőny legelejéhez. Tovább kergetjük őket."

A pódiumon Leclerc volt a legszomorúbb, csalódottan konstatálta az eredményt.

„Nehezen érhettünk volna el jobbat. Kicsit balszerencsések voltunk a virtuális biztonsági autóval, de sokat nem befolyásolt, Max túl gyors volt ma. A Mercedes szárnyalt a kemény gumin, mi nem éreztünk rájuk" – nyilatkozta. Az egyre halványuló bajnoki esélyeiről nem tudott újat mondani, csak közölte, hogy versenyről versenyre nézik, mihez tudnak kezdeni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK