Russell: A Mercedes valószínűleg le fogja győzni a Ferrarit

Forma-1, George Russell, Mercedes, Holland Nagydíj 2022, szombat
George Russell of Mercedes during the qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of The Netherlands at Zandvoort circuit in Zandvoort, Netherlands on September 3, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője abban bízik, hogy a Ferrari figyelmét teljesen elvonja Max Verstappen üldözése a Holland Nagydíjon, és ez lehetőséget teremt majd a Mercedesnek az előrelépésre.

Noha az időmérőn nem mutatkozott meg az eredményben, a Mercedesnél úgy érzik, egy kivétellel mindenkinél erősebb autóval rendelkeznek Hollandiában. Sergio Pérez megforgása az utolsó percben ellehetetlenítette mindenki számára a javítást, így Lewis Hamilton a 4., George Russell a 6. helyről rajtol, de utóbbi szerint jó esélyei vannak csapatának az előrelépésre.

Úgy gondolja ugyanis, hogy a Ferrariknál és Pérez Red Bulljánál jobb tempóra képesek, és abban bízik, meglepik a Verstappenre vadászó maranellóiakat. „Remélem, minden figyelmüket Maxra irányítják, mert ez sebezhetővé teszi őket" – mondta az időmérő után.

George Russell az időmérőn Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A pályán előzni viszont nehéz Zandvoortban, sok múlik a jó stratégián. Charles Leclerc azt mondta, a Ferrarinak lehetősége lesz eltérő haditervet állítani a két pilótáját Verstappen ellen, de ugyanezt a Mercedes is megteheti.