Társoldalunk:

Az időmérő után a futamon is szoros csatára számítanak a Ferrari pilótái

2022.09.04. 09:59

Charles Leclerc és Carlos Sainz is úgy véli, lesz esélyük megszorítani Max Verstappent a Holland Nagydíjon. A Ferrari sportigazgatója szerint a Mercedes is beleszólhat a harcba.

Bár mindketten nagyon közel voltak hozzá, végül egyik Ferrari sem tudta megelőzni Max Verstappent a Holland Nagydíj időmérőjén. Charles Leclerc mindössze 21, míg Carlos Sainz 92 ezreddel kapott ki a hazai szurkolók kedvencétől, így a második, illetve a harmadik helyről várhatják a rajtot. 

Leclerc mindössze 21 ezreddel maradt le a pole-ról - galériaForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A monacói versenyző közvetlenül a leintés után arról számolt be, hogy a kvalifikáció elején megijedt a különbségek miatt, de a végén nyilvánvalóan szerette volna megkaparintani a rajtelsőséget. Ez nem jött össze, de bízik benne, hogy a versenyen ismét megszorongathatja riválisát.

Pilótaként az ember mindig a pole-t célozza meg, de Max egyszerűen összerakta [a kört] – f nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Az autó egyensúlyát egy fokkal jobbnak éreztem a pénteki naphoz képest. A Q1 és a Q2 kicsit trükkös volt. A kivezető körökben különböző dolgokat próbáltunk ki, és a végén az eleje egy kicsit erősebb volt, ami jónak bizonyult, mert jobban tudtam nyomni. Bizakodó vagyok a futamot illetően, bár ez egy olyan pálya, amelyen elég nehéz előzni. Remélem, ugyanolyan szoros lesz, mint az időmérő, és jó csatát vívhatunk Maxszal.”

Carlos Sainz szintén egy tizeden belül zárt a címvédőhöz képest. A spanyol pilóta csapattársához hasonlóan optimistán várja a rajtot, és vele ellentétben abban is bízik, hogy az idei autókkal élvezetesebb csatákat lehet vívni Zandvoortban.

„Tudtuk, hogy nagy csatára számíthatunk, és az év egyik legszorosabb időmérője lett belőle – kezdte. – A harmadik helyen végezve kevesebb mint egy tizeddel maradtunk le a pole-ról, ami megmutatja, hogy mennyire kicsi volt a különbség. Szoros versenyre számítok, még több autóval, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy harcolhatunk az első helyekért. Talán kicsit könnyebb lesz előzni, mint tavaly, a stratégiának pedig nagy szerepe lesz. A csapattal együtt mérlegeljük az összes lehetőséget, hogy a versenyen minél jobb eredményt érjünk el.”

A versenyzők mellett Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója is értékelte a látottakat. A francia szakember nyilvánvalóan nem volt csalódott az eredmények miatt, de elárulta, hogy azért van bennük némi hiányérzet.

Sainz a jó szereplés mellett a sok előzésben is reménykedikForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Elégedettek lehetünk a kvalifikáció alakulásával, de van bennünk némi sajnálkozás is – jelentette ki. – Örülünk, hogy mindkét autóval újra az utolsó ezredmásodpercig harcban voltunk a pole pozícióért, de nyilvánvaló, hogy ha az ember ennyire közel kerül hozzá, akkor szeretné tényleg megszerezni. Charles és Carlos is nagyon közel került Verstappenhez, mindössze kettő, illetve kilenc századdal voltak lassabbak, ami jól mutatja, hogy mennyire kiélezett volt a küzdelem. Gratulálok Maxnak a hazai pole-hoz!”

Mekies hozzátette, hogy a csapatnak „minden egyes edzéssel sikerült magabiztosabbá tennie a pilótákat”, ami a pályán és a Maranellóban dolgozóknak egyaránt köszönhető. A versenyzőkhöz hasonlóan ő is kiélezett küzdelmet vár, amibe nem csak Verstappen és ők szólhatnak bele.

Arra számítok, hogy a futam nagyon szoros lesz a három csapat között, hiszen még a Mercedes is versenyben lehet – vélekedett. – Nagyszerű show várható a lelátón ülő és az otthoni nézők számára. Tudjuk, hogy Verstappen eddig nagyon erős versenytempót diktált, de megpróbáljuk nyomás alá helyezni, hogy megnehezítsük a dolgát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK