Társoldalunk:

Ricciardót sokkolták az utódjáról megtudott információk

2022.09.03. 07:54

Péntek délután vált hivatalossá, hogy jövőre Oscar Piastri váltja Daniel Ricciardót a McLaren csapatánál, így a szabadedzések után a rutinosabb ausztrált is megkérdezték a történtekről. Mint kiderült, a sorsa már akkor eldőlt, amikor ő még biztos volt a mclarenes folytatásban.

Az F1-es szerződésekkel foglalkozó testület (CRB) döntését követően a McLaren bejelentette, hogy Oscar Piastri náluk fog versenyezni a következő két szezonban. Emellett azonban az is nyilvánosságra került, hogy a wokingi csapat és az ausztrál pilóta közti szerződést már július 4-én aláírták a felek, ami annak fényében különösen meglepő, hogy kilenc nappal később Ricciardo még a maradását erősítette meg a közösségi médiában.

Ezt az autót idén még Ricciardo vezeti, jövőre azonban honfitársa veszi át a helyét a McLarennélForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

A Forma-1-ben nyolcszoros futamgyőztes ausztrált így nyilvánvalóan arról is megkérdezték a bejelentés után, hogy mennyit tudott a részletekről.

„A függetlenség napján? – csodálkozott Ricciardo, amikor a Sky Sports riportere elmondta neki, mikor írt alá honfitársa. – Most hallok először erről a dátumról. Nem vagyok tisztában sem a pontos idővonallal, sem arról, hogy miről egyeztetett a csapat. Azt tudtam, hogy megbeszélések zajlanak, és az említett időpont előtt mi is már tárgyaltunk, de mi nem a jövőmről, hanem a fejlődési lehetőségekről és a csapat szebb jövőjéről. A történések sorrendjével kapcsolatban tehát azt mondhatom, hogy ha a csapat úgy döntött, Oscart ennyivel korábban felkészítik, akkor ám legyen így. Ez nem az én döntésem volt."

Ricciardo 2023-as helye továbbra is kérdéses: az elmondása szerint a Forma-1-ben maradni vágyó ausztrálnak reálisan a Haas és a Williams kerülhet szóba, de akár az Alpine-hoz is visszatérhet, és az AlphaTauri vagy az Alfa Romeo sincsen teljesen kizárva. Ha pedig nem sikerül ülést találnia magának a jövő évi mezőnyben, akkor az IndyCar lehet egy lehetséges megoldás a folytatásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK