Társoldalunk:

Schumacher jövőjéről beszélt a főnöke, miután lefagyasztotta a Haas webáruházát

2022.09.03. 13:52

Három-négy jelöltje van a csapatnak a még kiadó 2023-as ülésre, Schumacher teljesítményét kiértékelik a döntés előtt. Daniel Ricciardóval is tervez beszélni Günther Steiner.

Egyre több jel mutat arra, hogy két idény után nem marad a Haas alkalmazásában a hullámzó teljesítményt nyújtó Mick Schumacher. A német pilótát részben a ferraris kapcsolata juttatta be az amerikai istállóhoz, de az időnkénti villanások mellett többször súlyosan megrongálta az autóját, és 2022 végén lejár az együttműködése a maranellói csapattal.

A Haast irányító Günther Steiner „három-négy" jelöltről beszélt a Holland Nagydíj előtt, amelyen (és az utána következő Olasz Nagydíjon) egyébként jelen lesz a csapatot birtokló Gene Haas is, így hamarosan tisztább lehet a kép arról, ki lesz jövőre Kevin Magnussen csapattársa.Figyeljük Mick fejlődését. E nélkül olyan döntést hozhatunk, amit esetleg megbánnánk, de nem teszünk így.– idézte Steinert a The Race.

Günther Steiner és Mick SchumacherForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az ülés egész biztosan vonzóbb, mint tavaly. Emlékszem, 2020 végén azt mondtam Kevinnek és Romain [Grosjeannak], hogy srácok, valószínűleg nem akartok itt lenni egy év múlva, mert elkeserítő idény lesz. Most már sokkal jobb az autó, és azt hiszem, idővel még jobb lesz, úgyhogy sokkal érdekesebb célpontok vagyunk."De nem sietünk a döntéssel.„Olyat keresünk, aki a legjobb a csapat jövője szempontjából. Kit keresünk? Egy kockázatosabb, vagy biztosabb jelöltet? Olyat keresünk, aki előre lendíti a csapatot. Hogy ezt egy gyors, csúcsformában kiemelkedő, vagy egy kiegyensúlyozottabb, de a fejlesztéshez többet hozzátevő pilótával érjük el, az kérdés."

Egyelőre annyi biztos, hogy Magnussen lesz a Haas egyik pilótájaForrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

Sajtóhírek szerint Schumacher mellett hárman pályáznak a helyre, közülük ketten, Antonio Giovinazzi és Nico Hülkenberg már kiszorultak a jelenlegi mezőnyből, de tapasztalatuk sokat nyomhat a latba. Steiner a McLarentől távozó Daniel Ricciardóval is szeretne beszélni.

„Az én pozíciómban kötelező mindenkivel beszélni. Vele még nem beszéltem, meglátjuk, ő mit akar. Fogalmam sincs, mit szeretne ezután a szezon után" – mondta.

Ricciardo kijelentette, 2023-ban mindenképp a Forma-1-ben tervez vezetni, más sorozatok jelenleg nem érdeklik.

Lefagyott az internet Steinertől

A héten a Haas árulni kezdett olyan pólókat a webáruházában, amik a véleményét ritkán palástoló Steinert és mondatait ábrázolták. Ez akkora érdeklődést generált, hogy a webáruház lefagyott.

„Úgy látszik, Günthertől lefagyott az internet. Dolgozunk, hogy újra elérhető legyen az áruház és működjön!" – írták az eredeti bejegyzés alá egy kommentben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK