Vágólapra másolva!
Max Verstappen csapatát méltatta a Holland Nagydíj időmérőjét követően, miután pénteken még nagyon elmaradtak a Ferrari és a Mercedes tempójától. Charles Leclerc elárulta, hogy a kvalifikáció elején megrémült a különbséget látva, míg Carlos Sainz a stratégiában bízik.

Az idény eddigi legszorosabb időmérőjét rendezték meg Hollandiában, hiszen Max Verstappen mindössze 21 ezredes előnnyel szerezte meg a pole pozíciót Charles Leclerc előtt a hazai szurkolók legnagyobb örömére. Ráadásul a harmadik helyen végző Carlos Sainz hátránya is csak 92 ezred volt a címvédőhöz képest.

Verstappen minimális különbséggel győzte le Leclerc-t Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mindez azok után különösen bravúros a bajnoki éllovastól, illetve a Red Bulltól, hogy a bikások pénteken kifejezetten küszködtek, ráadásul a 24 éves versenyzőt egy technikai hiba is hátráltatta. Ennek tudatában nem meglepő, hogy a pole pozíció tulajdonosa is ezt emelte ki, miután kiszállt az autóból.

– nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Nehéz napunk volt, de úgy vélem, az egész csapattal együtt jó munkát végeztünk az este folyamán, hogy megfordítsuk a helyzetet. Ismét gyors versenyautóval rendelkezünk. Szoros volt, egy időmérős kör őrületes itt. Sok mindenen változtattunk, mert tegnap siettünk, hogy a második szabadedzésre összerakjuk az autót. Ma megint jó volt vezetni.”

A Q3 első próbálkozásai után úgy nézett ki, hogy Leclerc megtréfálhatja Verstappent, de a végén a második szektorban nem javított, amivel esélyt adott riválisának. Ugyanakkor a monacói versenyző nem lehet teljesen csalódott, hiszen nem sokkal korábban sokkal rosszabbra számított ennél.

„Nagyon szoros volt, Max remek kört rakott össze a végén – méltatta ellenfelét. – Az autónk egyre jobb lett a kvalifikáció alatt. Az elején megijedtem, mert Max sokkal gyorsabb volt nálunk a használt gumikon, de aztán a Q3-ban egy kicsit jobban összeállt a kocsi, és sikerült egy második helyet érő kört futnom. A futam holnap lesz, mi pedig mindent beleadunk. Itt sokkal erősebbek vagyunk, mint az előző hétvégén, amit jó látni, és holnapra elég erősnek tűnik a versenytempónk.

Sainz szintén nem volt messze a rajtelsőségtől, és csapattársához hasonlóan ő is bizakodva várja a futamot. A 28. születésnapját csütörtökön ünneplő versenyző kiemelte, hogy nem volt könnyű dolguk, de mindent beleadott.

Sainz a futamban bízik Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Tiszta, hiba nélküli kör volt, csak az az extra fél-egy tized hiányzott Charles-hoz és Maxhoz képest – értékelte saját teljesítményét. – A határon voltam, a pálya minden méterét ki lehetett használni és lehetett nyomni. A Q1-től a Q2-n át a Q3-ig nem volt könnyű időmérő, de végül elég jó munkát végeztünk. Rendkívül kemény ezekkel a nehezebb autókkal. Az abroncsok nagyon túlmelegednek és elkopnak, így érdekes lesz a holnapi nap. Sok minden történhet, még akkor is, ha nehéz előzni. A stratégia terén számos lehetőség lesz.”