Társoldalunk:

Verstappen: Ennél sokkal többre vagyunk képesek

2022.09.02. 18:16

Egy edzésnyi hátrányba került, de úgy érzi, még sokat javulhat a Red Bull Zandvoortban. Sergio Pérez szintén meglepően hátul végzett a tabellán, ő a gumikopásra is panaszkodott.

Miután az előző versenyen fennállása egyik legtekintélyesebb teljesítményét nyújtotta a kettős győzelmet arató Red Bull, a Holland Nagydíj első edzésnapja kifejezetten gyengén alakult számukra. Max Verstappen autója az első edzés első perceiben megállt, így sok időt vesztett a felkészülésből, részben emiatt végzett csak 8.-ként a második tréningen.

„Egy edzésnyi hátrányba kerültünk, és a kocsi egyensúlya nem volt jó. Edzés közben nem igazán tudunk nagy módosításokat végrehajtani, ezért abból próbáltunk főzni, amink van. Nem volt nagyszerű ez a nap, de előttünk egy éjjel, hogy átnézzük a dolgokat" – nyilatkozta az edzések után.Biztos, hogy képesek vagyunk ennél jobbra.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Azt mondta, a Ferrarikhoz képesti lemaradása nem lepte meg, és hogy a Red Bullban sok a tartalék. Sergio Pérez még hátrébb, a 12. helyen fejezte be a napot, és időnként szemmel láthatóan meggyűlt a baja az autó vezetésével.

„Nagy volt a forgalom előttem, az egyik Ferrari akadályozott a körömön, ezért sajnos nem tudtuk jól felmérni a lágy gumit – közölte. – A hosszú etapon elég jelentős volt a gumikopás, meglátjuk, mit tudunk ezzel csinálni. Az biztos, hogy javulnunk kell az időmérőre."Van néhány dolog, amin javítanunk kell, hogy elöl harcolhasunnk az időmérőn.A Red Bull pilótái különböző kialakítású padlólemezekkel indulnak a hétvégén, Pérez egy korábban már tesztelt verziót használ, ami Verstappennek korábban nem tetszett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK