Leclerc beletörődött a Verstappen elleni vereségbe

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Charles Leclerc, Max Verstappen
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc talks with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc már nem számolja a pontkülönbséget Max Verstappennel szemben, miután beletörődött, hogy a világbajnokság már reálisan nem megnyerhető számára. A Ferrari pilótája azonban abban továbbra is motivált, hogy a konstruktőri címért és az pilóták közötti második helyért harcoljon.

Max Verstappen 14. helyről aratott belgiumi győzelme úgy tűnik, végleg eldöntötte a 2022-es világbajnokságot, legalábbis a holland legnagyobb kihívójának számító Charles Leclerc is így gondolja már. A 98 pontos hátránnyal jelenleg Verstappen és Sergio Pérez mögött az összetett harmadik helyén álló monacóinak azonban így is vannak komoly céljai az év hátralévő részében.

Charles Leclerc már beletörődött, hogy idén reálisan nem a világbajnoki címért harcol Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Nem vagyok nyugodtabb ettől, de

Az biztos, hogy sok – nyilatkozta Leclerc a Holland Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón. – Ezentúl versenyről versenyre haladva vizsgálom meg, mi lehetséges. Ha az év végén mégis egy komoly meglepetés ér, az remek, de ahogy most állnak a dolgok, az alapján reálisan rendkívül nehéz lesz megvalósítani.

Úgyhogy a legvégéig küzdeni fogok."

Leclerc-nek valóban nincs a saját kezében a sorsa, hiszen ha minden hátralévő versenyt (a nyolc nagydíjat és a brazíliai sprintfutamot) megnyer, akkor sem garantált a világbajnoki címe. A monacói pilóta hozzátette, hogy Hollandiában még nem, de a következő versenyhétvégétől kezdve abban reménykedik a Ferrari, hogy beválnak a fejlesztéseik, és ismét a Red Bull közelében lehetnek.

„Nyilvánvalóan az a legfontosabb, hogy megértsük a teljesítménybeli különbséget a Red Bullhoz képest, mert ez volt a legnagyobb probléma Spában. Van már néhány ötletünk rá, de majd meglátjuk, jól gondoljuk-e.

(...) Rengeteg apróságunk van, ami miatt azt gondoljuk, hogy Monzában biztosan megkapjuk a megerősítést – ha valóban sikerül egy kicsit visszazárkóznunk a Red Bullhoz teljesítményben, az azt jelenti, hogy jó úton haladunk."