Társoldalunk:

Leclerc beletörődött a Verstappen elleni vereségbe

2022.09.02. 08:32

Charles Leclerc már nem számolja a pontkülönbséget Max Verstappennel szemben, miután beletörődött, hogy a világbajnokság már reálisan nem megnyerhető számára. A Ferrari pilótája azonban abban továbbra is motivált, hogy a konstruktőri címért és az pilóták közötti második helyért harcoljon.

Max Verstappen 14. helyről aratott belgiumi győzelme úgy tűnik, végleg eldöntötte a 2022-es világbajnokságot, legalábbis a holland legnagyobb kihívójának számító Charles Leclerc is így gondolja már. A 98 pontos hátránnyal jelenleg Verstappen és Sergio Pérez mögött az összetett harmadik helyén álló monacóinak azonban így is vannak komoly céljai az év hátralévő részében.

Charles Leclerc már beletörődött, hogy idén reálisan nem a világbajnoki címért harcolForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Nem vagyok nyugodtabb ettől, de már nem tudom, hány pont van Max és köztem, ugyanis abbahagytam a számolást. Az biztos, hogy sok – nyilatkozta Leclerc a Holland Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón. – Ezentúl versenyről versenyre haladva vizsgálom meg, mi lehetséges. Ha az év végén mégis egy komoly meglepetés ér, az remek, de ahogy most állnak a dolgok, az alapján reálisan rendkívül nehéz lesz megvalósítani. De még bőven van miért megküzdeni: a konstruktőri címért és a bajnokság második helyéért. Úgyhogy a legvégéig küzdeni fogok."

Leclerc-nek valóban nincs a saját kezében a sorsa, hiszen ha minden hátralévő versenyt (a nyolc nagydíjat és a brazíliai sprintfutamot) megnyer, akkor sem garantált a világbajnoki címe. A monacói pilóta hozzátette, hogy Hollandiában még nem, de a következő versenyhétvégétől kezdve abban reménykedik a Ferrari, hogy beválnak a fejlesztéseik, és ismét a Red Bull közelében lehetnek.

„Nyilvánvalóan az a legfontosabb, hogy megértsük a teljesítménybeli különbséget a Red Bullhoz képest, mert ez volt a legnagyobb probléma Spában. Van már néhány ötletünk rá, de majd meglátjuk, jól gondoljuk-e. A Spában tanultakat itt [Zandvoortban] nem igazán tudjuk alkalmazni, de Monzában ezek fontosak lesznek. (...) Rengeteg apróságunk van, ami miatt azt gondoljuk, hogy Monzában biztosan megkapjuk a megerősítést – ha valóban sikerül egy kicsit visszazárkóznunk a Red Bullhoz teljesítményben, az azt jelenti, hogy jó úton haladunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK