Társoldalunk:

Lebuktatta magát a francia pilóta, eldőlt a sorsa? - videó

2022.09.02. 10:05

Videóra vették Pierre Gasly beszélgetését Charles Leclerc-lel és George Russell-lel, ahogy egy bizonyos szerződés részleteit említette. A francia versenyzőt az utóbbi hetekben hírbe hozták az Alpine-nal, sokak szerint erre utalt a kijelentése – Gasly azonban tagadja, hogy erről volt szó.

Pierre Gaslynak már van érvényes szerződése az AlphaTaurival 2023-ra, az elmúlt időszakban mégis kérdésessé vált a jövője: Fernando Alonso eligazolása miatt az Alpine-nál megüresedett egy hely, amire többek között Gasly neve is felvetődött. A Red Bull tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko ugyanis elismerte, hogy amennyiben a francia pilóta talál magának másik csapatot, akkor nem állnak az átigazolásának útjába.Az Esteban Oconnal közismerten rossz viszonyban lévő Gasly a Belga Nagydíj előtti pilótaparádét megelőzően tett is egy olyan kijelentést, amiről azt lehet gyanítani, hogy mégis a honfitársa mellé szerződik jövőre. Videóra vették ugyanis, ahogy Charles Leclerc-lel és George Russell-lel beszélget, és egy bizonyos szerződés részleteit említi. Még mindig dolgozom a szerződés végső részletein" – hallható a francia pilóta mondata.

A megjegyzés alapján elképzelhető, hogy az Alpine valóban két hazai pilótával vág neki a 2023-as idénynek, Gasly azonban a Holland Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón tagadta, hogy erről lett volna szó a beszélgetés során. Azt állította, hogy Russell éppen egy esküvővel kapcsolatos dologról beszélt, és erre reagált ezekkel a félreérthető szavakkal.

„Ha tudnák, miről beszéltünk, valószínűleg nevetnének – idézi a franciát a Motorsport. – Biztosíthatom, hogy ennek semmi köze nem volt a versenyzéshez."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK