Alonso megint a médiára panaszkodott Hamilton leidiótázása után

Forma-1, Belga Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Fernando Alonso, Alpine
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) collides with Alpine's Spanish driver Fernando Alonso (C) during the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack at Spa, on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért ellenfelétől a Belga Nagydíjon használt szavakért, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy amikor egy latin pilótára mondanak hasonlókat, azon senki sem kapja fel a vizet. Személyesen is bocsánatot kér majd Hamiltontól.

A Holland Nagydíj előtt sajtótájékoztatón megkérdezték Fernando Alonsót, hogy megbánta-e, amit Lewis Hamiltonra mondott az ütközésük után. Konkrétan "idiótának" nevezte a britet a rádióban, amit elég gyakran megtesznek a dühös versenyzők, és a kétszeres bajnok bocsánatot kért a szóhasználatáért. Viszont felhívta a figyelmet egy sajátos jelenségre, miszerint a sportág sajtójában meglévő brit túlsúly időnként részrehajlást okoz az események tálalásában; erre már korábban is utalt saját bajnoki hadjáratai kapcsán.

„Lewis egy bajnok, korunk legendája. Sajnálattal meg kell ismételnem, hogy amikor egy brit versenyzőre mondunk valamit, arra mindig ráharap a média, pedig Checóra [Sergio Pérezre], Carlos [Sainzra] vagy rám is mondanak sok mindent" – nyilatkozta.

Alonso és Hamilton ütközése Forrás: AFP/John Thys

„De elnézést kérek. Nem azt gondolom, amit mondtam. Nem hiszem, hogy bárkit felelősség terhelne az esetért, a visszajátszásokat megnézve úgy tűnik, egy sima első körös baleset volt a szoros mezőnyben."

Alonso hozzátette, a tények igazolják, kifakadásának azon része sem igaz, hogy Hamilton csak az élen haladva lenne képes jól vezetni.

Elmondása szerint személyesen is megkeresi majd a britet, hogy elmondja neki, nincs problémája vele, és hogy sajnálja, ha félreértette a szavait.

A hétszeres bajnok ugyanis a jelek szerint zokon vette Alonso véleményét.

A Mercedes a héten közölte, hogy miután az ütközésnél a levegőbe emelkedett Hamilton autója, 45G erővel csapódott vissza, és még nem tudják, minden alkatrész épségben megúszta-e ezt.