Társoldalunk:

Alonso megint a médiára panaszkodott Hamilton leidiótázása után

2022.09.01. 15:06

Bocsánatot kért ellenfelétől a Belga Nagydíjon használt szavakért, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy amikor egy latin pilótára mondanak hasonlókat, azon senki sem kapja fel a vizet. Személyesen is bocsánatot kér majd Hamiltontól.

A Holland Nagydíj előtt sajtótájékoztatón megkérdezték Fernando Alonsót, hogy megbánta-e, amit Lewis Hamiltonra mondott az ütközésük után. Konkrétan "idiótának" nevezte a britet a rádióban, amit elég gyakran megtesznek a dühös versenyzők, és a kétszeres bajnok bocsánatot kért a szóhasználatáért. Viszont felhívta a figyelmet egy sajátos jelenségre, miszerint a sportág sajtójában meglévő brit túlsúly időnként részrehajlást okoz az események tálalásában; erre már korábban is utalt saját bajnoki hadjáratai kapcsán.

„Lewis egy bajnok, korunk legendája. Sajnálattal meg kell ismételnem, hogy amikor egy brit versenyzőre mondunk valamit, arra mindig ráharap a média, pedig Checóra [Sergio Pérezre], Carlos [Sainzra] vagy rám is mondanak sok mindent" – nyilatkozta.Ha egy latin pilótára mondanak valamit, az szórakoztatóbb. Amikor másra, azzal mindenki kicsit komolyabban foglalkozik.

Alonso és Hamilton ütközéseForrás: AFP/John Thys

„De elnézést kérek. Nem azt gondolom, amit mondtam. Nem hiszem, hogy bárkit felelősség terhelne az esetért, a visszajátszásokat megnézve úgy tűnik, egy sima első körös baleset volt a szoros mezőnyben."

Alonso hozzátette, a tények igazolják, kifakadásának azon része sem igaz, hogy Hamilton csak az élen haladva lenne képes jól vezetni. Elmondása szerint személyesen is megkeresi majd a britet, hogy elmondja neki, nincs problémája vele, és hogy sajnálja, ha félreértette a szavait.A hétszeres bajnok ugyanis a jelek szerint zokon vette Alonso véleményét.

A Mercedes a héten közölte, hogy miután az ütközésnél a levegőbe emelkedett Hamilton autója, 45G erővel csapódott vissza, és még nem tudják, minden alkatrész épségben megúszta-e ezt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK