Társoldalunk:
Hírlevél

Micsoda véletlen: másolta a legendás előzést, miután beszélt az eredeti kivitelezőjével

2022.09.01. 13:52

A Belga Nagydíjon Esteban Ocon megidézte Mika Häkkinen 2000-ben Michael Schumacheren bemutatott fantasztikus előzését, és elárulta, hogy a rajt előtt pont a finn volt az egyik, aki sok sikert kívánt neki.

22 évvel azután, hogy Mika Häkkinen minden idők egyik legzseniálisabb előzését hajtotta végre Michael Schumacheren Spában, a hétvégi versenyen az Alpine pilótája kísértetiesen hasonló manőverrel utasította maga mögé két ellenfelét. Häkkinen 2000-ben Ricardo Zonta lekörözésekor ütött két legyet egy csapásra és állt az élre, míg Esteban Ocon ezúttal Sebastian Vettelt és Pierre Gaslyt hagyta le annyi különbséggel, hogy a finnel ellentétben nem a belső, hanem a külső íven támadott.

Az eset pikantériája, hogy Ocon elárulta, a rajt előtt pont váltott néhány szót Häkkinennel.A futam előtt Mika odajött hozzám és szerencsét kívánt, micsoda véletlen egybeesés.– nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Először azt mondtam magamban, ó, Seb nem használhatja a DRS-t, Gasly meg igen. Aztán arra gondoltam, talán adódik egy lehetőség."

„Kimentem balra, és Seb nagyon korrekt volt, mert elindulhatott volna balra is, de nem tette. Végül sikerült kívülről megkerülnöm mindkettejüket az 5-ös kanyarnál."

Bár Ocon megnyerte tavaly a Magyar Nagydíjat, úgy látta, 2020 óta tartó karrierje során az Alpine-nál ez volt a legjobb versenyhétvégéje, ami egy 7. hellyel zárult. „Azt hiszem, ez volt a legjobb hétvégénk idén, és valószínűleg a legjobb azóta, hogy a csapathoz igazoltam."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK