Társoldalunk:
Hírlevél

Jean Todt: Michael Schumacher a "legjobb kezekben van"

2022.08.31. 12:09

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke szerint a Michael Schumacher állapotáért aggódó szurkolóknak tudniuk kell, hogy a Forma-1 legendás, hétszeres világbajnoka "a legjobb kezekben van".

Ahogy azt már korábban megírtuk, egyes orvosok szerint a német legenda felépülésére szinte semmi esélyt nem látnak, viszont vannak olyan elkötelezett barátai Schumachernek akiket ez nem befolyásol abban, hogy milyen gyakran tesznek látogatást nála. Ilyen Jead Todt is, aki időről-időre megoszt némi információt a némettel kapcsolatban:

Örömmel tölt el, hogy azt tapasztalom, a rajongók sokat gondolnak rá, és nem csak Németországban. Sokan és sokat kérdeznek engem Michael helyzetéről, és úgy vélem, tudniuk kell, hogy a lehető legjobb körülmények között van, körülvéve azokkal az emberekkel, akiket szeret - nyilatkozta a francia sportvezető a Sport Bild című napilap szerdai számában.

Schumacher szenvedélyesen szeretett síelni, ahova a családja is rendszeresen elkísérteForrás: AFP/Jean-Loup Gautreau

Todt további részleteket nem árult el Schumacher egészségi állapotáról, ugyanakkor azt mondta, élete végéig rendszeresen meg fogja látogatni a német ex-versenyzőt.
Néha egy héten háromszor is találkozunk, de előfordul, hogy egy hónapig egyáltalán nem. A barátaimról van szó, ezért szoros a kapcsolat, és amit meg tudok tenni a Schumacher-családért, azt mindig meg is fogom tenni- jelentette ki a 76 éves szakember, aki 1994-től egészen 2009-ig dolgozott a Ferrarinál, amelynek versenyautójával Schumacher 2000 és 2004 között sorozatban öt F1-es világbajnoki címet nyert.
Az 53 esztendős Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, súlyos fejsérülései miatt kétszer műteni kellett, azóta nem mutatkozik nyilvánosan, a hivatalos információk szerint genfi otthonában lábadozik.
Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK