Társoldalunk:

Verstappen különleges sisakfestéssel készül a Holland Nagydíjra

2022.08.31. 07:03

Verstappen egyedi sisakot fog viselni a Holland Nagydíj hétvégéjén, amivel stílusos győzelmet szeretne aratni Zandvoortban. A Red Bull pilótája második hazai nagydíjára 93 pontos előnnyel érkezik, a 2021-es világbajnok pedig egy vadonatúj sisakkal ünnepli majd a hazai hétvégéjét.

A sisak azt a dizájnt idézi, amelyet édesapja, Jos használt 1994 és 2003 közötti Forma-1-es pályafutása során. "Ez egy nagyon különleges sisak bemutató számomra - kezdte Verstappen a Twitteren kedden közzétett videóban (alább). Ahogy láthatjátok, itt van mellettem apám egyik régi sisakja, és mivel közeledik a Holland Nagydíj, úgy gondoltam, hogy ez az év remek alkalom lenne arra, hogy ilyen formában is megköszönjem mindazt az erőfeszítést, amit apám tett értem. Egészen kisgyerek korom óta, hogy eljussak oda, ahol ma vagyok... világbajnoki címeket szerezni.

"Természetesen a Holland Nagydíj közeledtével készítettünk egy új verziót - a Red Bull-lal az oldalon -, de a hátulján látható a régi sisak dizájnja, az apámé, az ő eredeti logójával a hátulján, és az én oroszlános logómmal a tetején.

Ez egy kicsit érzelmes pillanat, de úgy gondolom, hogy nagyon különleges dolog lesz ebben vezetni, mert én is így kezdtem a gokartozást; az összes régi képem a gokartozásról ezzel az ikonikus dizájnnal van, ezért gondoltuk, hogy nagyszerű ötlet ezt Zandvoortban újra életre kelteni. Remélem, hogy sok holland és az apám akkori rajongói is értékelni fogják ezt a gesztust.

Verstappen abban is bízik, hogy az új dizájn szerencsét hoz majd neki, mivel egymás után másodszor is győzni szeretne Zandvoortban, miután tavaly behúzta a futamgyőzelmet a Holland Nagydíjon, amely 1985 óta először került vissza a versenynaptárba 2021-ben.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK