Nem hoztak szerencsét a lufik a születésnapos pilótának

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, Valtteri Bottas
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas (C) leaves his car after crashing during the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack at Spa, on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy balszerencsés incidens után kellett feladnia a belgiumi futamot Valtteri Bottasnak, aki ennél szebb ajándékkal szerette volna kezdeni a 34. életévét.

A finn pilóta nem először ünnepelte a spái verseny napján a születésnapját: 2016-ban a Williams színeiben nyolcadik helyen fejezte be a futamot augusztus 28-án. Idén az Alfa Romeo már a futam előtt felköszöntötte a versenyzőjét, azonban ez a gesztus nem hozott szerencsét neki.

Bottas számára ugyanis alig egy percig tartott a Forma–1-es Belga Nagydíj, miután a rajt után a hetes kanyarban nem tudta elkerülni Nicholas Latifi Williamsét. Noha a fűre is kiment a finn, végül hozzáért a kanadai autója, az így megpördült Alfa Romeo pedig a kavicságyban ragadt. A büntetettek közül a legelőrébbről – a 13. helyről – rajtoló tízszeres futamgyőztes pilóta a balszerencséje ellenére nem volt teljesen elkeseredve az újságírók előtt.

„Természetesen kiábrándító, hiszen

De el kellett kerülnöm az ütközést, miután rosszkor voltam rossz helyen – mondta Bottas, aki az első hét futamból hatszor szerzett pontot, azóta viszont ugyanennyi versenyből mindössze egyszer, azt is Kanadában. – Láttam, hogy Latifi megforog, így pedig ki kellett térnem előle. Viszont miután megpördültem a füvön, a kavicságyban ragadtam. Hiába próbáltam akár előremenni, akár kitolatni, nem mozdultam."

– tette hozzá nevetve a finn –, de remélem, azért szórakozhatok még egy kicsit, mielőtt elkezdünk a következő versenyre koncentrálni."