Társoldalunk:

Nem hoztak szerencsét a lufik a születésnapos pilótának

2022.08.30. 17:47

Egy balszerencsés incidens után kellett feladnia a belgiumi futamot Valtteri Bottasnak, aki ennél szebb ajándékkal szerette volna kezdeni a 34. életévét.

A finn pilóta nem először ünnepelte a spái verseny napján a születésnapját: 2016-ban a Williams színeiben nyolcadik helyen fejezte be a futamot augusztus 28-án. Idén az Alfa Romeo már a futam előtt felköszöntötte a versenyzőjét, azonban ez a gesztus nem hozott szerencsét neki.

Bottas számára ugyanis alig egy percig tartott a Forma–1-es Belga Nagydíj, miután a rajt után a hetes kanyarban nem tudta elkerülni Nicholas Latifi Williamsét. Noha a fűre is kiment a finn, végül hozzáért a kanadai autója, az így megpördült Alfa Romeo pedig a kavicságyban ragadt. A büntetettek közül a legelőrébbről – a 13. helyről – rajtoló tízszeres futamgyőztes pilóta a balszerencséje ellenére nem volt teljesen elkeseredve az újságírók előtt.

„Természetesen kiábrándító, hiszen a felkavarodott rajtrácsnak köszönhetően könnyen adódhattak volna lehetőségek, a tempónk megvolt hozzá. De el kellett kerülnöm az ütközést, miután rosszkor voltam rossz helyen – mondta Bottas, aki az első hét futamból hatszor szerzett pontot, azóta viszont ugyanennyi versenyből mindössze egyszer, azt is Kanadában. – Láttam, hogy Latifi megforog, így pedig ki kellett térnem előle. Viszont miután megpördültem a füvön, a kavicságyban ragadtam. Hiába próbáltam akár előremenni, akár kitolatni, nem mozdultam."

Nem ilyen születésnapi ajándékra vágytam – tette hozzá nevetve a finn –, de remélem, azért szórakozhatok még egy kicsit, mielőtt elkezdünk a következő versenyre koncentrálni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK