A Red Bull kárörvend Hamiltonék főnökén, akinek részben köszönheti fölényes sikerét

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, Toto Wolff, Mario Isola

 Teamchef und Geschaftsfuhrer Toto Wolff (Mercedes-AMG Petronas F1 Team), Pirelli Motorsportchef Mario Isola. during the Formula 1 Championship FORMULA 1 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2022 RACE on August 28, 2022 at the Circuit National de Francorchamps in Francorchamps - SPA, Belgium (Photo by Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Alessio De Marco / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner és Helmut Marko a Belga Nagydíjat követően odaszúrt a Mercedesnek azzal, hogy megköszönte Toto Wolffnak, amiért az őket befolyásoló pattogás miatt panaszkodtak, így kikényszerítették a végül láthatóan a Red Bullnak kedvező szabályváltoztatásokat.

Az idei szabályváltozások egyik következménye volt a pattogás jelensége, amely különösen a szezon elején okozott problémákat, elsősorban a nyolcszoros konstruktőri címvédő Mercedesnél. A panaszáradat után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy határozott, hogy új technikai direktívát vezet be a padlólemezekkel kapcsolatban, amire előzetesen a Red Bull azt hitte, egyértelműen a Mercedesnek fog kedvezni. A Belga Nagydíj alapján ez nem feltétlenül van így, a fölényes kettős győzelem után pedig a Red Bull csapatfőnöke nem tudta kihagyni, hogy odaszúrjon a Mercedes első emberének.

Komolyra fordítva a szót, úgy gondolom, hogy ez a pálya a mi erősségeinkre játszott. A legtöbben sokat dolgoztak és nagy elvárást támasztottak ezzel a technikai irányelvvel kapcsolatban, szóval talán jobban fáj másoknak, mint nekünk, hiszen mi nem igazán változtattunk az autó kezelésén – nyilatkozta Horner a futam után a helyszínen dolgozó újságíróknak. – Nagyon hatékony autónk van és nagyon jó beállításokat találtunk, Max [Verstappen] pedig már az első szabadedzés legelső körétől kezdve fenomenális formát mutatott."

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a futamértékelésében szintén kitért egy mondattal arra, hogy megköszönje Wolffnak a szabályváltoztatás kikényszerítését.

„Az a filozófiánk, hogy fejlődjünk, de a padlólemezen nem igazán fogunk változtatni még a következő szezonra sem. Toto új irányelvei miatt azonban talán kell valamit módosítani rajta – mondta Marko, majd gúnyos hangnemre váltott. – Látszott, hogy nagyon jól dolgoztak ezen a hétvégén!