Újabb meglepő átigazolások jönnek az F1-ben?

Forma-1, Pierre Gasly, Alpha Tauri, rajt, Osztrák Nagydíj 2022, szombat
Pierre Gasly of AlphaTauri-RBPT spins at the start of the sprint for the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 9, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Váratlanul a Red Bull utánpótlás csapatát érintő pletyka is keringeni kezdett a paddockban, ami szerint az Alpha Taurihoz 2023-ra már szerződtetett Pierre Gasly lehet Fernando Alonso utódja az Alpine-nál.

Jónéhány versenyző helye fixnek tűnik 2023-ra, de úgy néz ki, az életben csak két dolog biztos, és a Forma-1-es szerződések nem tartoznak ezek közé. Spában az a hír kezdett el terjedni, hogy az Alpine szemet vetett a Red Bull-családhoz tartozó Pierre Gaslyra, akinek a kontraktusát az Alpha Tauri már megerősítette a következő évre.

Marketing szempontból biztos értékes lenne az Alpine-nak, ha két francia pilótával indulnának, bár Gasly és Esteban Ocon érdekes módon nem ápol jó viszonyt a fiatal koruk óta tartó rivalizálás miatt. A csapat most Fernando Alonso utódját keresi, és

állítólag a Red Bull sem állna Gasly váltásának útjába, akit 2019-ben már előléptettek az első számú csapathoz,

csakhogy az akkor fiatalabb pilóta ott felsült. Azóta természetesen javult a teljesítménye, 2020-ban Olaszországban egy szerencsés meglepetésgyőzelmet is aratott. A Belga Nagydíj hétvégéjén nem kívánta kommentálni a pletykát.

Gasly mégsem marad az Alpha Taurinál jövőre? Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Helmut Markónak is van kiszemeltje a francia pótlására, mégpedig az amerikai Colton Herta személyében, aki a McLaren IndyCar csapatánál versenyzik.

Talán véletlen egybeesés és néhányan a kelleténél többet láttak bele, de Markót és a McLaren vezérigazgatóját, Zak Brown-t beszélgetni látták a paddockban Spában.

Sőt, Adam Cooper szakíró úgy tudja, a Red Bull utánpótlás-programját irányító Marko mások mellett Mick Schumacher szerződtetését is fontolgatja.

Érdekesség, hogy a Red Bull által felnevelt fiatalok közül azok, akik más istállónál is helyet találtak az F1-ben, mind a Renault-nál (az Alpine jogelődjénél) kötöttek ki: Carlos Sainz és Daniel Ricciardo után Gaslyval bővülhet ez a névsor.