Megint csúnyán hibázott a Ferrari

Forma-1, Belga Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc takes the start of the qualifying session for the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack in Spa, on August 27, 2022. (Photo by Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Tévedésből rosszkor adtak friss gumit Charles Leclerc-nek a Belga Nagydíj időmérőjének legfontosabb szakaszában, bár a versenyző elmondása szerint ennek nem sok hatása volt a végeredményre.

A Belga Nagydíj időmérője után kiderült, hogy a Ferrari operatív részlege ezúttal sem állt a helyzet magaslatán. Miután az elmúlt hónapokban sorozatosan követtek el különböző hibákat, ezúttal a gumihasználat során tévedtek, és a Q3-ban Charles Leclerc első kísérletekor nem a megfelelő gumiszettet rakták fel.

Tévedésből egy friss garnitúra lágy abroncsot adtak neki, holott azt későbbre tartogatták, amikor a legjobb állapotban van a pálya.

Újabb műveleti hiba a Ferraritól Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Lecerc a volán mögött a tapadásérzet miatt hamar észlelte a változást, és amikor rákérdezett, a csapattól elnézést kértek. A versenyző "nemmel" felelt arra a kérdésre, hogy bosszantja-e az újabb hiba.

„Zavar történt a kommunikációban, de nem nagy ügy. Mindenesetre megemlítettem a rádióban, mert kicsit meglepett" – mondta a Motorsport.com-nak.

Mindezt azért állíthatja, mert tudvalevő volt, hogy az új motor beszerelése miatt a mezőny végére sorolják az időmérő után, s mivel Max Verstappen kivételével mindenkit megelőzött a hasonló sorsú pilóták közül, a rajtpozícióját nem befolyásolta a tévedés. Red Bullos riválisát pedig még anélkül sem előzte volna meg, annyival lassabb volt nála egész hétvégén.

A Belga Nagydíjat a Ferrari másik pilótája, Carlos Sainz kezdi az 1. helyről, Leclerc a 16.-ról indul.