Társoldalunk:

Hamilton az ütközés után még szabályt is sértett

2022.08.28. 17:38

Elismerte, hogy ő hibázott, amikor nekiment Fernando Alonsónak a Belga Nagydíj első körében. Figyelmeztetésben részesült, amiért először nem akart bemenni az orvosi vizsgálatra.

Lewis Hamilton versenye már az első körben véget ért Belgiumban, miután ütközött Fernando Alonsóval. A 2-3. helyen vívtak, amikor a hosszú egyenes végi jobbkanyarnál az előrébb járó brit úgy fordult el, hogy ráment a belső íven haladó Alpine bal első kerekére, amitől pattant egy nagyot.

Hamilton húzta a rövidebbet, nem tudta folytatni a viadalt, s bár a sportfelügyelők egyikőjüket sem találták vétkesnek, ő elismerte a felelősséget az ütközésért.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

„A holtteremben volt és nem hagytam helyet neki" – nyilatkozta a Sky Sportsnak.
Az én hibám volt.Az őt leidiótázó Alonso megjegyzésére azt mondta, nem számít, mit mondott a rádióban, mert azóta megbeszélték az esetet. Utólag a spanyol is a felfokozott érzelmeknek tulajdonította a szavait.

A hétszeres világbajnokot az FIA egyébként (következményekkel nem járó) figyelmeztetésben részesítette, amiért elsőre nem volt hajlandó bemenni az orvosi vizsgálatra.

Ezt csak azután tette meg, hogy csapata rávette, illetve az FIA belengette, hogy legközelebb komolyabb szankciókat is hozhatnak, mivel ez már nem az első ilyen eset volt. Az orvosi vizsgálat minden alkalommal kötelező, amikor az autóban lévő érzékelő egy bizonyos határértéknél magasabb erőhatást mér, az Alpine kerekén megugró Mercedes aszfaltra érkezésénél is ez történhetett.

Hamilton azzal viccelődött, hogy majdnem eltört a gerince a landolásnál, majd hozzátette, nem érez fájdalmat, és utóhatásként csupán kisebb fájdalmakra számít hétfőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK