Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen legalább a dobogót elérhetőnek tartja a mezőny végéről

2022.08.27. 18:05

Carlos Sainz szerint a Ferrari erősebb lesz a versenyen, mint amilyen az időmérőn volt, de nem tetszik neki a Red Bullhoz képesti lemaradásuk. Verstappen úgy érzi, a 15. helyről legalább a dobogóig felkapaszkodhat.

Kiemelkedett a mezőnyből Max Verstappen a Belga Nagydíj időmérőjén, azonban hiába volt a leggyorsabb, az új motor beszerelése miatt kapott büntetése miatt csak a 15. helyről rajtolhat vasárnap. Úgy véli, innen legalább az első három helyezett közé előreverekedheti magát.

„Lenyűgöző volt az időmérő, tulajdonképp az egész hétvége. Az autó nagyon jól ment, csak finomhangolni kellett, hogy tökéletes legyen az időmérőre" – mondta a kvalifikáció végén.
Kár lenne, ha ezzel az autóval nem érnék fel a dobogóra.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A verseny eleje a jelek szerint így Carlos Sainz és Sergio Pérez küzdelméből szólhat, bár előbbi érezhetően csalódott, amiért a Ferrari nem volt versenyképes önerőből megszerezni az első rajtkockát.

„Örülök, hogy a pole-ból indulhatok, de annak nem, hogy a hétvégén mekkora a hátrányunk Maxtól, a Red Bulltól" – mondta Sainz.Utána kell járnunk, miért ennyire gyors a Red Bull ezen a pályán.„Próbálunk nyerni holnap a pole-ból – tette hozzá. – Meghökkent, milyen nagy a lemaradásunk Maxtól és a Red Bulltól. Úgy gondolom, a tempónk versenykörülmények között jobb, mint időmérőn, de egyértelműen van mit javítani."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Pérez megemlítette, hogy az első kanyart követő hosszú egyenes remek támadási lehetőséget kínál az első körben, így a 2. rajtkocka nem annyira rossz. „Várom a holnapot, nagyszerű verseny lesz holnap" – véli.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK