Társoldalunk:
Hírlevél

Russell: Bárkit le tudok győzni

2022.08.27. 10:27

A Mercedes fiatal pilótája elmondta, nem azt lesi állandóan, hogyan vezet veterán csapattársa, akiben még sok energiát lát, így a közeljövőben nem számít a visszavonulására. Tudta, hogy csapata képes lesz visszazárkózni a gyenge idénykezdés után.

George Russell jobban áll a tabellán, mint Lewis Hamilton, de a két Mercedes versenyzője között nem alakult ki egyértelmű hierarchia, hol az egyik, hol a másik szerepel erősebben. Az istállónál idén bemutatkozó versenyző nem akarja mindenben másolni hétszeres világbajnok csapattársát, szerinte hasznosabb, ha a saját erősségeire hagyatkozik.

George RussellForrás: AFP

„Apróságok miatt kaptam ki Lewistól, melyekből tanultam – jelentette ki Russell az Auto Motor und Sportnak. – A Forma-1-ben néha kontraproduktív a sok információ."Amelyik versenyző a számokra támaszkodik, az már nem ösztönösen vezet.„Segítségül kell hívni az adatokat, de bizonyos szempontból [Hamilton] másképp vezet, mint én, ezért kicsit eltérnek a beállításaink, amiket nem lehet csak úgy lemásolni. Abból kell kihozni a maximumot, ami az adott pilótánál jól működik."Ha a saját szempontból a legjobbá alakítom az autót, bárkit képes vagyok legyőzni.„Ahelyett, hogy Lewisra koncentrálnék, azt nézem, én mit várok a gumiktól, az autótól, a motortól."

Russell jól kezdett a MercedesnélForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Russell úgy véli, hiába várják többen 37 éves csapattársa közelgő visszavonulását, egy ideig ez még nem fog bekövetkezni. „Lewis még éhes, a kihívás még jobban motiválja. Még sok évig itt lesz. Nem gondolom, hogy lassulni fog. Kivételes energia, tűz fűti, és ez engem is magával húz" – mondta. Maga Hamilton azt mondta, nem akarja megvárni a teljesítménye hanyatlását, azelőtt akarja szögre akasztani a sisakot, mielőtt ez beütne.

Russell a saját idényével alapvetően elégedett és optimistán tekint a jövőbe. „Úgy érzem, maximálisan kihasználtam a lehetőségeimet, csak egy-két versenyen érhettem volna el még jobb eredményt – mondta. – Az előrelépés motivál a szezon maradék részére."

„Tudtam, hogy ez a csapat képes visszazárkózni, ha elrontja a kezdetet [az új szabályrendszerben], ez most látható is.Nem a rövid távú sikerekért jöttem a Mercedeshez, hosszabb távra tervezek.„Itt kapom meg rá a legjobb lehetőségeket, 5-10 évre tekintek előre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK