Vágólapra másolva!
Több pilóta autójában motort cserélnek a Belga Nagydíjra, ezért a rajtsorrend teljesen más lesz, mint ami az időmérőn kialakul. A bajnoki csata mindkét résztvevője érintett.

A Ferrari péntek délelőtt úgy döntött, hogy új motort szerel be Charles Leclerc autójába, így a monacói versenyző rajtbüntetést kap a szabadon felhasználható keret túllépése miatt és csak a mezőny végéről vághat majd neki a Belga Nagydíjnak.

Ez már a második alkalom idén, hogy Leclerc ilyen nehézséggel szembesül, előzőleg Kanadában járt így.

Ott 5. lett.

Leclerc megint aggódhat, hogy nőni fog a hátránya Verstappennel szemben Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ami vigasz a pilótának, hogy a hibrid rendszer nemrég továbbfejlesztett elemeit így el tudja kezdeni használni. A vb-címért vívott harcban viszont még nehezebb helyzetbe kerül, hiszen a hátránya eleve 80 pont Max Verstappennel szemben.

A döntés annyiból logikus, hogy a sok meghibásodás miatt előbb-utóbb úgyis le kellett volna nyelniük ezt a keserű pirulát az új motor használatáért járó büntetéssel, és a belga pályán elég jól lehet előzni, így Leclerc könnyebben átverekedheti magát a mezőnyön, mint mondjuk a következő helyszínen, a hollandiai Zandvoortban.

Viszont alighogy véget ért az első edzés, kiderült, hogy hasonló döntést hoztak számos más versenyzővel, köztük Verstappennel is.

Vagyis a vb-címért vívott párharc mindkét résztvevője a mezőny végéről fog indulni Belgiumban, és a rajtsorrend teljesen más lesz az időmérő végeredményéhez képest. A többiek, akikre szintén büntetés vár a motorkeret túllépése miatt: Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Mick Schumacher (Haas)..