Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes két pilótájából csak az egyik sejti, miért voltak lassúak

2022.08.27. 06:13

Lewis Hamilton reméli, hogy megint javulnak a nehéz nyitónap után, bár ő egyelőre nem tudja, mi okozhatta a pénteki szenvedésüket. George Russellnek van tippje rá.

Hiába bíztak a Mercedesnél abban, hogy a padlólemez-szabályok változtatása közelebb hozza őket a Ferrarihoz és a Red Bullhoz, épp az ellenkezője valósult meg a Belga Nagydíj első edzésnapján. Nem csak jelentősre nőtt a lemaradásuk, más csapatok pilótái is beférkőztek Lewis Hamilton és George Russell elé.

A rutinosabb versenyző értetlenül szemléli a visszaesést. „Szeretném azt feltételezni [hogy alaposan megtankolt autóval próbálkoztunk], de attól tartok, egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak – nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.

Hamilton nem érti, miért voltak lassúkForrás: AFP/John Thys

Nem tudom miért, tényleg nem tudom, mert hajtottunk és mindent beleadtunk.Lehet, hogy az abroncsok, a guminyomás vagy a szárnybeállítás miatt, de más is lehet az oka. Ezt azonban gyakran tapasztaljuk péntekenként, a legutóbbi versenyhétvége időmérője előtt is hasonlót éreztem, aztán szombatra meg szokott változni a dolog, remélem, most is így lesz. Ehhez keményen kell dolgoznunk egyik napról a másikra, hogy elemezzük az adatokat, és megnézzük, hol kell még fejlődnünk."

Russell a hűvös időjárással magyarázza a gyenge pénteki tempót. „Ahogy az egész szezonban, úgy most is küzdöttünk a gumik felmelegítésével, ráadásul minden egyes keveréknél, amit kipróbáltunk. Ezen dolgoznunk kell, ha javítani akarunk a teljesítményen – mondta.

Russell sem volt jó formábanForrás: ANP via AFP/Remko De Waal

A lemaradásunk Maxhoz és a Ferrarihoz képest hatalmas, meglátjuk, le tudjuk-e dolgozni.„Nincs garancia arra, hogy úgy szerepelünk, mint a legutóbbi versenyen, de ezen fogunk dolgozni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK