Társoldalunk:

A belga sztárkerékpáros biciklijén gyakorolta a Red Bull a kerékcserét - videó

2022.08.25. 09:04

A Forma-1 történetének leggyorsabb kerékcseréje a 2019-es Brazil Nagydíjról a Red Bull nevéhez fűződik, ahol Max Verstappen autóján 1,82 másodperc alatt rakták fel az új kerekeket. Ez a szerelői brigád a Belga Nagydíj előtt is gyakorolta a feladatát, azonban előbb a szintén a márka által támogatott belga kerékpárklasszisnak, Wout van Aertnak a Cervélóján próbálkoztak vele.

A videó tanúsága alapján 2,4 másodperc alatt sikerült is a kerékcsere Van Aertnál, majd Verstappennél 1,71 másodpercre javították a rekordot, így a holland nem sokkal később meg tudta előzni a belgát.

„Megszoktam, hogy üldöznek, de azt nem, hogy egy F1-es autó teszi. Általában egy kicsit gyorsabban mennek, mint a mezőny – mondta a Tour de France-on kilencszeres szakaszgyőztes Van Aert a promóciós klipben való részvételről. – Egy szerencsétlen pillanatban lett lapos a gumim, még jó, hogy a világ leggyorsabb bokszcsapata kisegített! Hihetetlen érzés volt integetni Max Verstappennek, miközben elhajtott az RB7-esével."

Természetesen mindezt nem kell komolyan venni és csak virtuálisan kell elképzelni, ahogy a YouTube-on közzétett videóból még egyértelműbbé vált. Verstappen ugyanis a szimulátorban ülve több különleges terepen is kipróbálta a Red Bullt.