Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher három gólt szerzett az édesapjáért játszott jótékonysági focimeccsen

2022.08.25. 07:43

Szerda este a frankfurti Deutsche Bank Parkban rendezték meg a Champions for Charity elnevezésű rendezvényt. A jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen befolyt összeg a Schumacher család és Dirk Nowitzki alapítványaihoz kerül.

A két csapatkapitány Mick Schumacher, a Haas F1 Team pilótája és Dirk Nowitzki, minden idők egyik legeredményesebb európai kosárlabdázója volt. Schumacher csapatában szerepelt többek között a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is, aki Eintracht Frankfurt-szurkolóként különösen boldog volt, hogy ebben a stadionban léphetett pályára.

Sebastian Vettel olykor az egészségét sem féltve harcolt a labdáért kedvenc csapatának stadionjábanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

„Nagyon jól ismerem az itteni stadiont. Több mint húsz éve én is ültem a lelátón, most pedig magam is a füvön állok, ez igazán különleges" – mondta Vettel.

Az első félidőben kapusként teljesítő Nowitzki csapatában több korábbi vagy jelenlegi profi labdarúgó is pályára lépett: Kevin Trapp, Gerald Asamoah, Stefan Kießling, Martin Hinteregger és Mats Hummels is a csapat tagja volt. Ennek ellenére a mérkőzés 11-10-es Schumacher-győzelemmel zárult: a két Forma-1-es pilóta közül a fiatalabbik német három-, míg a négyszeres világbajnok két találatig jutott.