Társoldalunk:

Hamilton nagy bukásával motiválja a Ferrarit az F1 vezérigazgatója

2022.08.26. 07:30

Charles Leclerc azt ígéri, az utolsó pillanatig harcolni fog a vb-címért. Nem mintha szüksége volna egy kis lelkifröccsre, de a Ferrari korábbi csapatfőnöke egy megtörtént eseménnyel illusztrálta, hogy nem szabad feladni, amíg él a remény.

A ferraris Charles Leclerc több mint 80 pont hátrányból várja a szezon szűk második felét, vagyis ha a következő 3 versenyt megnyeri és Max Verstappen egyiken sem szerez pontot, akkor is a címvédő marad a tabella élén.

Az F1 jelenlegi vezérigazgatója, Stefano Domenicali viszont átélt már egyet s mást a Ferrarinál, amikor a csapatfőnöke volt, többek között azt, amikor Kimi Räikkönen szinte lehetetlen helyzetből fordítva szerezte meg a koronát.

A 2007-es Brazil Nagydíj, amelyen Kimi Räikkönen kiénekelte a sajtot a McLarenek szájábólForrás: AFP/Orlando Kissner

„Korábbi élményeim alapján kijelenthetem, soha nem mondd, hogy soha. 2007-ben két versennyel a bajnokság vége előtt 17 pont volt Kimi hátránya, mégis ő nyerte a bajnokságot" – nyilatkozta Domenicali a Belga Nagydíj helyszínén. (Az akkori értékelésben 10 pont járt a győzelemért.)Tudom, soknak tűnik a lemaradás, de nem látom, miért ne térhetne vissza a csatába a Ferrari a Red Bull ellen. Nem adhatják fel az utolsó pillanatig.

Räikkönen sikeréhez anno persze kellett az is, hogy a tabellán tetemes előnyt felépítő Lewis Hamilton kicsússzon az utolsó előtti futamon, illetve elszenvedjen egy rejtélyes meghibásodást az utolsón. A Ferrari persze volt a rossz oldalon is ilyen szempontból, hiszen pont Domenicali irányítása alatt történt meg 2010-ben, hogy Fernando Alonso várta a szezonzárót az 1. helyről nagyobb előnyből, mégsem ő nevetett a végén.

Az F1 vezérigazgatója hozzátette, teltház lesz a hátralévő futamokon, ezért is számít nagyszerű versenyekre.

Leclerc a Belga Nagydíj helyszínénForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Leclerc hangsúlyozta, hogy amíg él a remény és van matematikai esélye megszerezni a bajnoki címet, mindent megtesz a sikerért.

„Minden adódó lehetőséget maximálisan ki kell használnunk, és még mindig hiszek a bajnoki címben. Természetesen nagyon nagy a próbatétel, de egészen a végéig hinni fogok benne" – nyilatkozta Spában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK