Felcsillant a remény a népszerű pályának, mégis megmenekülhet

Forma-1, Daniel Ricciardo, McLaren, Belga nagydíj 2021, szombat
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo competes in the qualifying session of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 28, 2021. (Photo by Kenzo Tribouillard / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, jövőre még a bajnokság része maradhat Spa-Franchorchamps, mivel a helyére szánt Dél-afrikai Nagydíj vélhetően nem áll majd készen a mezőny fogadására 2023-ban.

Többen csalódottak, amiért az idei Belga Nagydíj egy darabig az utolsó lehet, mert a közkedvelt Spa-Franchorchamps szerződése lejár. A versenyzők közül is többen kampányolnak az élvezetes és régi vágású pálya megtartásáért, de nem ez, hanem egy másik tényező mentheti meg, legalábbis 2023-ra: több forrás úgy értesült, hogy a Spa helyére szánt Dél-afrikai Nagydíj helyszíne nem készül el időben a tervezett áprilisi időpontra.

Pillanatkép a 2021-es Belga Nagydíjról Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A belga pálya így egy évig még valószínűleg a bajnokság része maradhat, bár logisztikai okokból feltételezhetően nem veszi át az áprilisi időpontot. A hírek szerint később egy másik európai helyszínnel éves váltásban maradna a Forma-1 vérkeringésében.

„Olvastam véleményeket, melyek szerint ez az utolsó évünk Belgiumban" – nyilatkozta az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

„Még tárgyalunk. Spában vagyunk ezen a hétvégén, sokat fogják látni a tárgyalópartnereimet az irodámban!"

Az idei évre több beruházást végrehajtottak Spában, amivel biztonságosabbá tették a nyomvonalat, illetve az aszfalt több helyen új burkolatot kapott.