Társoldalunk:

A különc japán pilótát dicsérik a Red Bullnál

2022.08.26. 07:34

Helmut Marko szerint a második évét teljesítő Cunoda Juki képes versenyeket nyerni. Szerződése azonban még nincs a japánnak 2023-ra az Alpha Taurinál.

Cunoda Juki helyét egyelőre nem erősítették meg az Alpha Taurinál 2023-ra, de nagy valószínűséggel újra megkapja a lehetőséget a vezetésre. A második szezonját futó japán pilóta teljesítménye továbbra is hullámzó, idén háromszor ért célba pontszerző helyen, de az őt felkaroló Red Bullnál továbbra is látják benne a fantáziát.
Megvan benne a potenciál a nagydíjgyőzelmekhez.– jelentette ki Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója a Motorsport-Total.com-nak. – Ez feltétele is annak, hogy tagja legyen az utánpótlás-programnak."

Cunoda Juki az Alpha Tauri autójábanForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Clive Rose

Marko korábban már elmondta, hogy szívesebben dolgozik együtt problémás fiatalokkal, mint jófiúkkal, és Cunoda beleillik az előbbi leírásba. „Nem törődik semmivel és fűtik az érzelmek vezetés közben. Egy japántól ez ritkaságnak számít."

„Angolul káromkodni már a Carlinnál [az egyik utánpótlás-csapatnál] megtanult. De a kanyar közepén szitkozódni nem jó, ezzel időt veszít."Cunoda mellé pszichológust is fogadott a Red Bull, valamint Olaszországba, az Alpha Tauri bázisának közelébe költöztették, hogy jobban szem előtt legyen és felügyeljék a felkészülését.

Csapattársa, Pierre Gasly úgy látja, a második szezonját teljesítő versenyző a korábbinál komolyabban veszi a Forma-1-et. „Az alapján, amit mondott, volt ráhatásom arra, hogy a sportág követelményeinek megfelelő elkötelezettsége és elszántsága legyen" – nyilatkozta a francia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK