Társoldalunk:

Lazsálással vádolja Hamiltont a korábbi világbajnok

2022.08.24. 10:47

Nigel Mansell két másik brit versenyzőt, George Russellt és Lando Norrist dicsérte, miközben úgy látja, Hamilton nem küzd teljes erőbedobással.

1992 világbajnokát, Nigel Mansell arról kérdezték egy interjúban (Adrian Flux Youtube-csatornáján), hogy a Forma-1-es mezőny fiatal tagjai közül kiben lát saját magából egy kicsit. Válaszában két honfitársát nevezte meg, és célzott rá, hogy szerinte a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kevésbé motivált az idén nem igazán erős autót építő Mercedesnél.

„George Russellt és Lando Norrist is kedvelem" – mondta.Azt gondolom, George azért ragadta meg a lehetőséget, mert Lewis még nem porolta le teljesen a jobb lábát, lazára veszi a vezetést.„Russell remek munkát végez, és szerintem Lando is jó eredményeket tesz le az asztalra, amikor jól működik az autója."

Hamilton idén még győzelmet sem szerzettForrás: AFP/Christophe Simon

Mansell ezzel arra utalt, hogy Russell házon belül gyakran legyőzi Hamiltont, több pontot is szerzett nála. A Mercedes még nem nyert versenyt idén, legnagyobb sikerük az, hogy Magyarországon Russell megkaparintotta a pole pozíciót. A 37 éves Hamilton szerződése jövőre jár le a csapatnál, de beszélt arról, hogy utána is folytathatja a karrierjét.

A Mansell által említett másik pilóta, Lando Norris a McLarennél versenyzik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK