Kirúgták Daniel Ricciardót

Daniel Ricciardo, Forma-1, Monacói Nagydíj 2022
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the Formula 1 Grand Prix De Monaco on May 27-28, 2022 in Montecarlo, Monaco. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta szezon végi menesztését a McLaren és ő maga is a közösségi médiában jelentette be.

Ahogy arra az elmúlt hetek sajtóhíreiből számítani lehetett, Daniel Ricciardo 2023-tól már nem a McLarennél fog versenyezni. A hivatalos bejelentést a wokingiak és Ricciardo is a közösségi médiában tette közzé.

Az önmagát továbbra is nagyon motiváltnak tartó Ricciardo elmondta, hogy hosszas tárgyalások után arra a keserű tényre jutottak, hogy nincs értelme folytatni a közös munkát. Sokat tanult ebben a számára nehéz időszakban is, sok boldog pillanattal is gazdagodott az elmúlt másfél évben, és hálás a csapatnak. Az eddigi erőfeszítéseire büszke ausztrál bízik a szép folytatásban a pályafutását illetően, ám egyelőre még nem hozta nyilvánosságra, mik a tervei 2023-tól.

„A McLaren Racing és Daniel Ricciardo kölcsönösen megegyeztek abban, hogy Daniel a 2022-es szezon végén távozik a csapattól. A csapat köszönetet mond Danielnek az odaadásáért és a közreműködéséért, beleértve azt az emlékezetes monzai győzelmet is. Bízunk abban, hogy együtt erősen tudjuk zárni a szezont." – olvasható a wokingiak bejegyzésében.

Az említett 2021-es Olasz Nagydíjon aratott sikert leszámítva az elmúlt másfél évben a várakozáson alul teljesített Ricciardo, aki az idei szezonban mindössze négy versenyen szerzett pontot és negyedannyi egységgel áll az összetettben, mint csapattársa, Lando Norris.

Egyelőre bizonytalan a 33 esztendős ausztrál versenyző sorsa, legutóbb a Haasszal hozták hírbe, de az AlphaTaurinál, az Alfa Romeónál és a Williamsnél is akad még egy-egy szabad hely a 2023-as mezőnyben. Ha Ricciardo valóban marad a Forma-1-ben, a legnagyobb esélye mégis az Alpine-nál lehet, amelynek elődjétől, a Renault-tól érkezett a McLarenhez 2021-ben. Az Alpine-tól ugyanis év végén távozik Fernando Alonso, így egyelőre még kérdéses, ki lesz Esteban Ocon csapattársa 2023-tól.

Korábban az idei szezont az Alpine tesztpilótájaként teljesítő, a Forma-2-ben és a Forma-3-ban is világbajnok Oscar Piastrit hozták szóba Alonso utódjaként, ám az augusztus eleji bejelentés óta kiderült, hogy a 21 éves ausztrál tehetség nem fog szerződést kötni a francia istállóval, hanem a McLarennél próbálja őt üléshez juttatni menedzsere, Mark Webber. Ricciardo távozásával ez az esély jelentősen megnőtt, így várhatóan ő váltja honfitársát a wokingiaknál.