Újabb belső változások az FIA-nál

Forma-1, Miami Nagydíj, Mohammed bin Szulajm, Greg Maffei, John Elkann
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Mohammed ben Sulayem, FIA President, Liberty Media boss Greg Maffei and Ferrari Chairman John Elkann talk on the grid during the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután az FIA nemrégiben megvált Peter Bayertől, aki az FIA sportosztályának tevékenységéért volt felelős, a Nemzetközi Automobil Szövetség most újabb változásokat jelentett be. Michael Masi távozása óta az egyesület teljes átszervezésen megy keresztül, amelyet szépen, apránként eszközölnek.

A RacingNews365.com értesülései szerint az FIA kijelölte a helyettesét Olivier Fisch-nek, az irányító testület távozó kommunikációs igazgatójának. Az FIA-nál dolgozó személyzetet arról tájékoztatták, hogy

Luke Skippert, aki 17 éves tapasztalatára támaszkodik a különböző multidiszciplináris kommunikációs és politikai szerepekben, kinevezték az FIA kommunikációval és közügyekkel foglalkozó igazgatójának.

A nyilvános, nemzetközi keresési folyamat után kiválasztott Skipper közvetlenül az FIA vezérigazgatójának fog beszámolni, amely egy nemrégiben létrehozott, új pozíció. Állítólag az egyik igen sikeres autóipari márka vezetőjét nevezték ki a feladatra, aki számos globálisan ismert vállalat kapcsán rendelkezik tapasztalattal, és ennek részleteit is hamarosan bejelentik.

Mohammed ben Sulayem, az FIA jelenlegi elnöke Forrás: AFP/Franck Fife

Skipper érkezik, az új vezérigazgató pedig már úton van
A vezérigazgatói szerepet, amelyet Mohammed Ben Sulayem elnök a megválasztása előtti kiáltványa részeként ígért, azért hozták létre, hogy stabilitást teremtsenek a vezető testületben, amely minden négyéves elnöki ciklus lejártakor ki van téve a vezető tisztségviselők leváltásának, és új személyek érkezésének.

Skipper, aki Kanadában született, a sport és a mobilitás kommunikációs csapatát fogja vezetni egy olyan megbízással, hogy „hozzon létre egy új szövetségi szintű kommunikációs és közügyekkel foglalkozó stratégiát, amely segít megerősíteni az FIA-t, mint az autósport és a mobilitás globális hangját".

A Weber Shandwick globális kommunikációs óriástól csatlakozik az FIA-hoz, ahol számos területet felügyelt, köztük a Motorsport UK, a brit motorsport hatóság és az Amazon kiskereskedelmi fiókját. Ezt megelőzően Skipper politikai helyeket töltött be a Skót Nemzeti Pártnál és az Európai Parlamentben.
Forrás